Четирима души бяха убити днес при израелски въздушен удар срещу

...
Четирима души бяха убити днес при израелски въздушен удар срещу
Коментари Харесай

Четирима бойци на Хизбула бяха убити при израелски въздушен удар

Четирима души бяха убити през днешния ден при израелски въздушен удар против автомобил в Южен Ливан, заяви ливанската работа за гражданска отбрана, като представители на службите за сигурност обявиха, че починалите са били членове на радикалната формация " Хизбула ", съобщи Ройтерс.

Конфликтът сред " Хизбула " и Израел продължава от октовмри паралелно с войната в Газа, като тази седмица и двете страни ускориха бомбардировките си, което докара до опасения от по-голяма война сред тежко въоръжените съперници.

Израел употребява артилерия, дронове и изтребители против цели в Южен Ливан, в това число за нанасяне на въздушни удари против бойци на " Хизбула " и други въоръжени групировки. Бойците в Ливан изстреляха ракети и дронове против Северен Израел. 

Израелската войска за момента не е дала отговор на молбата за коментар на днешните набези. 

Службата за гражданска отбрана на Ливан сподели през днешния ден, че е извадила четири тела от автомобил, изумен от израелски удар. Двама представители на службите за сигурност споделиха пред Ройтерс, че четиримата убити са членове на " Хизбула ", написа Българска телеграфна агенция.

Размяната на огън докара до разселването на десетки хиляди хора от двете страни на границата. В Северен Израел разселването докара до апели за по-твърди военни дейности против групировката. 

Сраженията сред Израел и " Хизбула " сега са най-тежки от началото на войната през 2006 година насам, отбелязва Ройтерс.

" Хизбула " неведнъж съобщи, че ще спре огъня, когато бъде прекъсната военната атака в Газа, само че и че е подготвена да продължи, в случай че Израел продължава да атакува Ливан.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР