- Забранена ли е другарската критика в БСП? - Няма

...
- Забранена ли е другарската критика в БСП? - Няма
Коментари Харесай

Георги Гергов: БСП играе след мача, някой отвън натиска копчето на Нинова

- Забранена ли е другарската рецензия в Българска социалистическа партия?

- Няма рецензия, това е позиция. Това е моя позиция във връзка с това какво се случва в този миг. И съответна ли е Българска социалистическа партия в този миг като съпротива и като възможна опция. И споделям своето мнение на другарите вътре в Националния съвет. Не го разгласявам, само че Нинова очевидно е решила да употребява това за персонален пиар, да покаже надали не, че съм нападнал нея и партията, да се яви като мъченица и по тази причина стартира да се занимава с мен.

- Нинова ви прикани да си подадете оставката, в случай че имате достолепие. Ще я подадете ли?

- Съветвам я да не приказва за достолепие, тъй като тя мина през Гуцанов, мина през доста хора, употребявайки ги. Кой в действителност остана в управлението на партията? Къде е Паскалев, къде са доста други приятели вътре в управлението на партията? Това е способ - махни се ти, да блесна аз, само че това е неин проблем, който става проблем на партията. Всеки би трябвало да си дава самичък оценка кой къде е и защо става въпрос. Дал съм оценка на положението на страната. Ясно споделям какво е положението на партията. Ако аз съм врагът с партиен билет, добре. Ако тя би трябвало да е мъченица, добре, само че накъде сме тръгнали? И къде повече да слизаме от тези 8-10%, които ни дават в този момент социолозите? Какво би трябвало да се случи, с цел да се прозре и да се види от другарите, че по този начин повече не може?!

- А желаете ли да купувате Българска социалистическа партия, тъй като Нинова споделя - Българска социалистическа партия не се продава?

- Българска социалистическа партия тя я е купувала, аз не съм купувал. Българска социалистическа партия тя я спазари с мен, с Краси Янков, нали? Тогава ние й се доверихме, тъй като тя одобри нашите условия. Тя одобри моето само изискване Българска социалистическа партия да бъде първа политическа мощ. Аз не съм търгувал и нямам желание да търгувам партията на дядо ми, на татко ми, на фамилията ми, на рода ми.

- В чий тим играете - и аз да ви запитвам? На ГЕРБ ли?

- Георги Гергов постоянно е партиен човек. Никога не съм показал надменност или самочувствие, че съм повече от другите. Аз знам в коя партия съм. Не съм от през вчерашния ден в тази партия и се държа партийно и еднообразно с всички приятели.

- А вие по какъв начин си обяснявате това нейно държание - да отблъсква всички хора, които са били компактно до нея? Хора от управлението, хора, които са я подкрепили при избора? Какво я чака партията, откакто водачът последователно остава самичък?

- Аз постоянно съм казвал, че нейното копче се натиска някъде извън. Не може да е в партията това копче, тъй като тя не е партиен човек. И е тръгнала на война вътре в партията. Докога ще я разрушавам тая партия? Трябва най-сетне да се разбере едно - ние би трябвало да се сплотяваме. И за това съм призовал и в изявлението, и в позицията си. В този миг, и политика, и бизнес, и целият народ да се обединим, с цел да се оправим с пандемията. Нещо неприятно ли съм споделил? Това ли е казусът, че съм споделил, че Борисов се е справил със обстановката? Ако това е казусът, дано да питаме къде е другият проблем - какво се случва, че непрекъснато се следи спад на нашата партия. Ние не сме съответни в тази конюнктура. И не съм желал това да се разяснява отвън партията. Аз съм си написал позицията преди седмица, а вие я имате през днешния ден, с цел да видите - какво толкоз е направил Гергов. Той ли разрушава партията, или други залагат престижа на партията?

- Кой натиска копчето на Нинова?

- Този въпрос ще го зададете на нея, само че копчето не е вътре в партията. Огледайте се - кой остана към нея.

- А по какъв начин реагират другарите ви от страната, тъй като позицията ви е адресирана и до регионалните препоръки на Българска социалистическа партия?

- Отвсякъде получавам поздравления и поддръжка. И всеки може да каже същото, което съм споделил - че в този миг ние би трябвало да бъдем съответни на ситуацията. Трябва да бъдем на първо място за България.

- Адекватно ли беше на фона на даренията, които вършат и компании, и жители, Българска социалистическа партия да подари 10 000 козунака?

- За козунака и трите яйца ли питате? Не знам дали е съответно, само че сходни начинания има от години. Не знам по какъв начин го възприемат хората. Нашите хора са в мъчно обществено състояние, само че имат своя престиж и достолепие. За да може да се помогне на хората в този миг, с цел да излязат от това положение би трябвало да се прави политика и да ги има тактиките.

- Казвате в позицията си, че ГЕРБ са вдигнали високо топката, а Българска социалистическа партия какво трябваше да направи и по какъв начин трябваше да я отиграе след неуспеха на настояването за чуването на премиера?

- Най-напред Българска социалистическа партия гласоподава за това, което се случва в страната - изключително състояние. След като гласуваме за това изключително състояние, ние би трябвало самите да бъдем дисциплинирани, а не да споделяме, че в страната няма държавност. Кой разрушава държавността? Депутатите в Народното събрание и желаят събиране на Народното събрание в изключително състояние - ами, по този метод аз ще кажа - дай да съберем Националния съвет, с цел да забележим какво се случва. Хората на спорта ще кажат - не, ние желаеме мачовете да си ги играем. Другите ще кажат - не, аз желая да си се разхождам в планината. Трябва да има държавност - това съм споделил.

- Вие имате ли усещането, че Българска социалистическа партия наля вода в мелницата на хора, който настояват, че няма вирус, че няма нищо, че властта се възползва от изключителното състояние?

- Коронавирусът не е смешка работа. Вижте по какъв начин реагираха другите страни, по какъв начин реагира Русия, по какъв начин реагира Китай. Когато държавното управление се нагърби и свърши най-тежката работа във връзка с това, че никой в този миг в Европа не взимаше ограничения, държавното управление взе ограничения. Българска социалистическа партия играе след мача. Ние вършим оферти, когато към този момент всичко е свършило.Ние сме несъответстващи в този миг - каквото желаят да ме вършат. Ако желаят, да ме изключват от партията! Ако желаят, да ме санкционират! Аз съм избиран в тази партия преди 40 години и си оставам правилен на тази партия, нямам желание никого да предавам. Работя за партията. И болен съм за това, което се случва в нея. Всичката тази стихия в чаша вода се прави, с цел да откри партийния зложелател с билет и да бие по него, и да се направи на мъченица. Няма да стане, не минава!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР