Забраната на влизането на руски автомобили в България вече действа,

...
Забраната на влизането на руски автомобили в България вече действа,
Коментари Харесай

Собствениците на коли с руски номера имат 6 месеца да ги сменят или да напуснат

Забраната на влизането на съветски коли в България към този момент работи, като за една седмица едвам 13 съветски автомобила са стигнали до нашите контролно-пропусквателни пунктове, разгласи в неделя ръководителят на " Гранична полиция " глaвен комисар Антон Златанов.

Мярката се ползва у нас от 2 октомври. Дни по-рано в своя позиция, публикувана от Движение за права и свободи, депутатът Делян Пеевски изиска държавното управление неотложно да приложи европейската възбрана за влизане в страната на коли с съветска регистрация. Пеевски настоя министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Европейската комисия възбрана, която е част от глобите против Русия поради войната в Украйна.

Мярката беше въведена от Европейска комисия на 11 септември и към този момент е в действие в Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и в Норвегия. На базата на тази инструкция не могат да влязат, само че има изключения - съветски дипломатически коли, такива на жители на Европейски Съюз. Имат 6 месеца период, в който да изоставен или да се пререгистрират, изясни пред Нова телевизия ръководителят на " Гранична полиция ".

Забраната визира освен коли, само че и артикули. Рестрикциите за коли с съветски регистрации са част от последния пакет наказания поради войната в Украйна. Според насоките на Брюксел възбраната важи за моторни транспортни средства, които носят съветски регистрационен номер и са регистрирани в Русия. Дали транспортните средства са за персонална или комерсиална приложимост или дали престоят им в Европейски Съюз е кратковременен или дълготраен, е без значение.

Колкото до стоките, насоките споделят, че националните управляващи би трябвало да се уверят, че дълъг лист от " персонални артикули " с генезис от Русия, няма да влезе в Европейски Съюз. Списъкът включва елементарни предмети, като бръснарски ножчета, конец за зъби, дезодоранти, сапун, облекла и обувки, само че също по този начин и голям брой предмети, които евентуално биха могли да имат военно приложение, като пневматични гуми, радиосистеми и електрически генератори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР