Забраната на TikTok в САЩ е все по-близо до реалността.

...
Забраната на TikTok в САЩ е все по-близо до реалността.
Коментари Харесай

Първата стъпка към забраната на TikTok е факт

Забраната на TikTok в Съединени американски щати е все по-близо до действителността. Камарата на представителите на американският Конгрес одобри с огромно болшинство нов закон, който задължава TikTok да се отдели от сегашния си притежател - китайската компания ByteDance, оповестява AP.

Законът е признат с 352 гласа " за " и 65 " срещу ". Според вносителите, ByteDance е подвластна от китайското държавно управление, което във всеки един миг може да изиска данни за американските консуматори на TikTok. За политиците това е риск за националната сигурност, изключително тъй като в Китай има закон, който задължава фирмите да спомагат на управляващите при събиране на информация.

" Дадохме явен избор на TikTok. Отделете се от притежателя си ByteDance, който е подвластен от Китайската комунистическа партия и продължете да работите в Съединени американски щати, или останете с партията и си понесете следствията. Изборът е на TikTok ", споделя републиканецът Кати МакМорис Роджърс.

Въпросните последици са възбрана на TikTok да предлага услугите си в Съединени американски щати. Това ще повлияе на 170 млн. американци, които употребяват платформата. Засега няма посочени периоди по кое време и по какъв начин би трябвало да се случи продажбата или възбраната.

За да се случи това, законът би трябвало да бъде признат и от Сената. Настроенията там са по-хладни и към този момент има декларирани планове той да бъде преразгледан, само че не се чака да бъде отритнат изцяло. Ако бъде признат и от Сената, законът би трябвало да бъде подписан от американския президент, с цел да влезе в действие. Джо Байдън към този момент разгласи, че ще направи това.

Очаквано, TikTok не е удовлетворена от протичащото се. " Няма да спрем да се борим за вас. Ще продължим да вършим всичко допустимо, в това число да потърсим правата си в съда, с цел да защитим тази невероятна платформа, която изградихме дружно с вас ", споделя изпълнителният шеф на TikTok Шу Зи Чу в обръщение към потребителите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР