Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева спечели първо място

...
Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева спечели първо място
Коментари Харесай

Йоана Илиева завоюва квота за Париж 2024

Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева завоюва първо място на европейската олимпийска подготовка на сабя в Диферданж (Люксембург) и завоюва квота за шампионата по фехтовка на Игрите в Париж 2024.

Тя победи с извънредно мощна игра и потвърди, че е една от водещите състезателки в света. В конкуренцията участваха 13 от най-хубавите фехтовачки от Европа, като билет за олимпиадата осигуряваше единствено първото място в надпреварата. Възпитаничката на фехтовален клуб Свечников, водена от националния треньор Ивайло Воденов, си обезпечи присъединяване в олимпиадата с три победи, като не остави никакъв късмет на съперничките си. Бронзовата медалистка от Световното състезание в Милано игра въодушевено, съсредоточено и решително.

Йоана Илиева стартира присъединяване си в шампионата непосредствено от втория кръг на елиминациите. В първата си среща тя се изправи против Сабина Мартис (Румъния), записа разгромна победа с 15:2 и си обезпечи място на полуфиналите. В идващия дуел, който й гарантираше среща за олимпийската квота, Илиева игра против Лариса Айфлер (Германия) и още веднъж завоюва, този път с 15:13. На финала сабльорката се изправи против Нисанур Ербил (Турция). Илиева поведе за минути с 8:3, а по-късно не изпусна задатъка си и завоюва срещата с безапелационното 15:5.

" Олимпийската квота на Йоана Илиева е резултат от нейната непримиримост и неотклонен труд, с поддръжката на треньори, съидейници и съотборници. Българска федерация по фехтовка справедливо влиза още веднъж в олимпийските игри и ще чакаме представянето на най-хубавата сабльорка с вяра и с оптимизъм ", написаха от БФ Фехтовка във фейсбук.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР