Забрана за улов на риба в размножителния ѝ период влиза

...
Забрана за улов на риба в размножителния ѝ период влиза
Коментари Харесай

Забраняват улова заради размножителния период на рибите

Забрана за улов на риба в размножителния ѝ интервал влиза в действие от през днешния ден. Рестрикциите са разказани в заповед на министъра на земеделието и храните. Заповедта важи за териториите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти.

От 15 април до 15 юни уловът на калкан в Черно море е неразрешен. По време на размножителния му интервал се не разрешава всякаква риболовна активност, в това число прекачване, задържане на борда, разтоварване на брега и първа продажба.

До 15 май 2023 година е неразрешен и уловът на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на даляните, в акваториите на пристанищата и буните с раздалеченост 1 км от бреговата линия.

За същия интервал е в действие възбраната за улов на пролетно-лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.

По време на действието на възбраната ще има водни обекти на територията на страната, в които любителският лов на риба ще бъде позволен. За област Бургас това е баластриерата Дупките. В Сливен това е позволено на баластриерите „ Сливенска дупка “ и „ Мечкаревска дупка “; бент. „ Чилията “ и напоителния канал до селата Бинкос и Горно Александрово.

В Ямбол риба ще може да се лови в старите речни корита на Тунджа до селата Ханово и Теново, на водоема „ Долни Герен “ до Елхово и баластриерните дупки край Окоп. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР