Заболеваемостта от COVID-19 в Пловдив и областта спадна драстично. На

...
Заболеваемостта от COVID-19 в Пловдив и областта спадна драстично. На
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID в Пловдив падна драстично! Витанов: Омикронът получава шамар след шамар

Заболеваемостта от COVID-19 в Пловдив и региона спадна фрапантно. На двуседмична база тя към този момент е 405 на 100 000 души, демонстрират последните данни на Единния информативен портал. Очакванията са още в идващите дни болните да намалеят още и региона да влезе в безвредната жълта зона.

Същата е наклонността и на национално равнище. Болните в страната падат под 500 на 100 000, което значи, че България към този момент е отвън тъмночервената зона.

Същевременно още пет области навлязоха в Етап 1 на пандемията, съгласно картата, която регистрира заетостта на интензивните кревати в страната. Това е клъстерът, който обгръща Плевен, Ловеч, Габрово, Русе и Велико Търново. Очаква се тази седмица в зелено ще се оцветят районът, обхващащ София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Враца, Монтана, Видин, както и този с Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора.



Прогнозата на проф. Николай Витанов е заболеваемостта да продължава да спада. Според него най-малко на този стадий не се чака второстепенен пик на Омикрон вълната.

„ Ситуацията с пандемията е скучна. Сценарият " Хари Селдън " е постоянен, броят на новите случаи понижава, нещата са под надзор. Омикронът получава пестник след шамар”, написа в днешния си разбор във Facebook математикът.

Ето и целия му пост:

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.98. Обхватът на болестта се свива. Свиването се чака да продължи.

Припомням главното за това число: значимото е цената му да е под 1. Тогава обсега на болестта се свива. Може 0.999 да е, отново се свива. Значи - стойност под 1 - добре, стойност над 1 - не е добре. Днес цената е под 1, значи нещата са добре.

2. Припомняне на главните характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Напомням - това, което предвиждах е сюжетът " Хари Селдън ". Номерата да ми се прилепят непознати прогнози, не минават.

Следва инспекция дали сюжетът е постоянен. Проверяваме го всеки ден. Защо? За да не не помнят юрдечетата какво съв планувал, тъй като те реват и отхвърлят всичко наред. Не минава номерът.

3. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи спада. Окога не сте виждали окло 500 нови случая дневно? Очакванията са спадът да продължи. " Хари Селдън " систематично погребва очакванията за второстепенен пик.

4. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения.

Напротив, положението с леглата се усъвършенства и то бързо.

Леглата, планувани за К-19 пациенти ще прозължават да понижават, с цел да може съответните интензивни и неинтензивни кревати да се употребяват за лечение и на други заболявания. Леглата се понижават, а " Хари Селдън " е постоянен. Защо? Има математически критерии, по които се вършат измененията при тази вълна.

5. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ.

Както виждате, предсказуемостта, която ви бе обещана, е налице. Следващият район, който ще премине от Етап 2 на Етап 1 е Регион 1. Каквото ви е заречен господин Министър-председателят за 20-ти март, ще стане.

Учениците вървят на учебно заведение, заболеваемостта не се подвига. А снегът още вали. Кой е отговорен - вие. Защо? - държите " Хари Сердън " постоянен, а той води до понижаване на заболеваемостта макар ниската имунизация, огромния дебелоглав, ходенето на учениците на учебно заведение, идването на украински бежанци и т. н. Защо по този начин? - тъй като е изчисляван при съществуването на тези условия. Ама и бежанци от Украйна ли? Писах ви - Витанов се занимава с такива разбори от над 20 години.

6. Смъртността - трендът на повишаване пречупен тъкмо в планувания в " Хари Селдън " период. Максималната смъртност дневно през тази вълна е най-малката за всичките 4 огромни талази, през които мина страната. Учете се по какъв начин се прави, юрдечета. Едно ще ви кажа - не става с крякане с цялостна с чипс уста от дивана.

7. Украинците и пандемията - идването на украинци съставлява прочут риск за повишение на заболеваемостта, само че се чака " Хари Селдън " да компенсира и този риск. Тъй, като

" Хари Селдън " е много постоянен, то до 100 000 украинци на месец няма да влошат обстановката с пандемията. Ще кажете за какво може да компенсира? Отговорът е елементарен - добре е изчислен

8. Заключение - сюжетът " Хари Селдън ", който ви е разгласен доста от дълго време, е постоянен и системата се движи по предначертаната от него траектория. Омикронът получава пестник след пестник и не може да си и намерения за второстепенен пик.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР