Забелязваме едно масивно присъствие на членове на БСП в служебния

...
Забелязваме едно масивно присъствие на членове на БСП в служебния
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Президентът се намесва във вътрешнопартийните дела

Забелязваме едно солидно наличие на членове на Българска социалистическа партия в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на управлението на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този метод се показва партийно користолюбие, което е неприемливо в работата на президентската институция. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

Излязохме с позиция на нашия групов орган, според която се разграничаваме от дейностите на членовете на Националния съвет, които са в прорез с императивите на нашия правилник. Там ясно е записано, че за присъединяване в изпълнителната власт на министри е нужна глоба от Националния съвет. На този стадий тази позиция демонстрира изрично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, по този начин и до цялото общество, с цел да бъде ясно, че тези наши съпартийци съставляват единствено себе си, а не партията. Така Зафиров разяснява присъединяване на тримата министри на левицата в служебния кабинет.

Той посочи, че това се отнася освен за министрите, само че и за заместник-министрите, регионалните шефове и заместител регионалните шефове. " Българска социалистическа партия по никакъв метод не е съпричастна към работата на това служебно държавно управление, назначено от президента Радев ", безапелационен е той и добави, че тримата министри няма по какъв начин да бъдат част от листите на Българска социалистическа партия най-малкото, тъй като са част от служебното държавно управление.

" Очаквам Българска социалистическа партия да продължи да бъде главен фактор в бъдещата управнически коалиция. Партия, без която няма да може да бъде образувано ново реформаторско ръководство ", сподели още той. Зафиров удостовери позицията на Българска социалистическа партия във връзка с " Газпром ", която е ясна и непроменена – договарянията за доставка на природен газ да не бъдат прекъсвани с никой от вероятните евентуални снабдители, в това число и " Газпром ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР