Забележителната кариера на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия

...
Забележителната кариера на Джанлуиджи Буфон в националния отбор на Италия
Коментари Харесай

Буфон и Пирло оцеляха 20 години в култова игра

Забележителната кариера на Джанлуиджи Буфон в националния тим на Италия завърши преди дни, а по-рано през месеца Андреа Пирло разгласи, че поставя завършек на своя популярен футболен път. И до момента в който Джиджи остава под рамката на Ювентус, то Пирло ще се любува справедливо на почивката си.

Излизането на пазара на следващото издание на паметната футболна симулация Football Manager, този път с добавката 2018 в името, бележи 20 години от друга велика версия на играта - Championship Manager 97/98. Какво обаче е общото сред Буфон, Пирло и двете компютърни игри, в които доста почитатели са изживявали фантазиите си като треньори и са качвали обичаните си тимове на върха? Това, че именитите италианци са едни от последните мохикани, които участват в играта и тогава, и в този момент.

В CM 97/98 Буфон е 19-годишен голобрад младеж в състава на Парма. Още тогава обаче индикаторите му са впечатляващи. Всички знаят какво се случва по-късно, а следва да забележим дали FM 2018 ще бъде последното му присъединяване в серията…

Преди 20 години Пирло е част от състава на родния си Бреша. 18-годишният тогава гений е надалеч от вярната си позиция в средата на терена и е разказан като нападател. Макар действително да се отхвърли от футбола, Пирло участва и в базата данни на Football Manager 2018.

Двамата италиански великани обаче не са единствените, които са “оцелели” във виртуалния футболен свят от CM 97/98 до през днешния ден. Други по-интересни имена са това на Рой Керъл, който тогава е в Уигън, а в този момент е част от Линфийлд. Култовият Габор Кирай е част от Херта преди две десетилетия, а в този момент играе за родния си Сомбатхей, към този момент на 41 години.

Ето и други дълголетници, както и тимовете им в играта през 1997/1998 и в наши дни:

Роби Кийн (Уулвърхамптън/Атлетико де Колката)
Уес Браун (Манчестър Юнайтед/Керала Бластърс)
Зе Роберто (Реал Мадрид/Палмейрас)
Хуан Себастиан Верон (Естудиантес/Естудиантес)
Лий Хендри (Астън Вила/свободен агент)
Кени Милър (свободен агент/Рейнджърс)
Казуюши Миура (Верди Кавазаки/Йокохама ФК)
Клинтън Морисън (Кристъл Палас/Миклиоувър Спортс)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР