Забавления, срещи с непознати досега игри, състезания, запознанства със съмишленици

...
Забавления, срещи с непознати досега игри, състезания, запознанства със съмишленици
Коментари Харесай

И играли три дни

Забавления, срещи с непознати до момента игри, надпревари, запознанства със съидейници - това дават обещание на гостите си уредниците на фестивала на настолните игри Sofia Board Game Weekend, който ще се състои на 23, 24 и 25 март в залите на " Фабрика 126 " на столичния бул. " Мария Луиза " 126.

Идеята е на основателите на една от дребното български настолни игри - Among Thieves, а упоритостта им е това да е първото в България огромно ревю, в което игрите няма да съпровождат главното събитие, а сами ще бъдат събитие. Предназначено е за всички - деца и възрастни, които към момента изпитват удоволствието да прекарат няколко часа с другари, до момента в който преодоляват спънки и градят тактики за победа.

Турнири и демонстрации

Събитията по време на фестивала ще вървят редом в разнообразни зали, което ще даде опция на посетителите да се включват в разнообразни занимания.

За начинаещите в настолните игри са планувани демонстрации - по Го, " Храмът на фантазиите ", " Хнефатафл ", Vanguard, Pokémon TCG, Yu-Gi-Oh! За напредналите пък са четири шампионата, които вървят през дните на фестивала - по игрите " Пандемия ", " Сплендор ", Among Thieves и Elements. За спечелилите са обезпечени награди в духа на всяка от игрите.

В рамките на фестивала ще бъдат показани най-новата българска настолна игра - A Place in the Sun, както и планове от други страни: основаната в Русия Elinor - The Deserted Valley, Mystic ScROLLs (създадена в Гърция), Dungeon Fog - нов инструмент за подготовка на карти и информация за role playing games (Австрия), Travellin (Румъния).

Във всеки от дните по два часа заран и вечер ще има спонтанен " битпазар ", в който феновете могат да продадат или купят игри втора ръка.

Конкурс за нова игра

Организаторите са оповестили и конкурс за план за нова настолна игра. Предвидени са две специфични награди, които разрешават отпечатването на първообраз на плана. Едната е на стойност 1000 лева, а другата включва 500 лева за дизайн и печатане на играта на 3D принтер. За състезанието към този момент има записани 10 плана, се показва в известието.

В помощ на запалянковците ще бъде лекцията " Как да направиш сполучлив план в платформата за груповото финансиране Kickstater " на основателя на Among Thieves Васил Лозанов.

Билетите - на цени от 7 лева до 15 лева, се продават в мрежата на eventim. Програмата по часове може да видите на уеб страницата на фестивала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР