За завод за раждания“ и индустриализация на ражданията“ пишат гръцките

...
За завод за раждания“ и индустриализация на ражданията“ пишат гръцките
Коментари Харесай

В Гърция разкриха „завод за раждания“, сред експлоатираните жени има и българки

За „ цех за раждания “ и „ индустриализация на ражданията “ пишат гръцките медии, като оповестяват за разкритията към абсурда с противозаконните осиновявания, донорство на яйцеклетки и привидни ин витро процедури в Центъра за инвитро оплождане в град Ханя на остров Крит.

Сред десетките дами, които са били експлоатирани от незаконната група като сурогатни майки и донори на яйцеклетки, има и българки, предава Българска телеграфна агенция.

Според известието на гръцката полиция проведената незаконна група, в която вземат участие лекари и други медицински лица, е разрушена сутринта на 8 август с интервенция, извършена на Крит, в Атина и в Солун.

Лекари вербували „ посреднички “ в Крит, Солун, както и в чужбина, с цел да открият и да получат единодушие от дами, непознати гражданки в уязвимо състояние, да ги трансферират в Гърция и да ги експлоатират като донори на яйцеклетки или като сурогатни майки.

Впоследствие посредством употребата на дамите били изпълнявани поръчките на „ клиенти “ от целия свят (двойки с репродуктивни проблеми, самотни мъже или хомосексуални двойки), които не изпълнявали законните предпоставки за осиновяване.

Смята се, че организацията е развивала активност от цяло десетилетие.

Само от декември 2022 година до момента са открити най-малко 71 дами, донори на яйцеклетки, някои от които са били експлоатирани неведнъж, 98 дами, експлоатирани като сурогатни майки, 13 случая на нелегално придобиване на дете посредством стратегия за сурогатно майчинство, 4 противозаконни осиновявания, 400 случая на машинация и причиняване на физическо увреждане на пациентки посредством фиктивни ин витро процедури през 2021, 2022 и 2023 година, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР