За южнокорейската компания Samsung Electronics вчера анализаторите прогнозираха спад на

...
За южнокорейската компания Samsung Electronics вчера анализаторите прогнозираха спад на
Коментари Харесай

Samsung Electronics успя да се представи по-добре от очакванията на анализаторите през третото тримесечие и акциите на компанията поскъпнаха

За южнокорейската компания Samsung Electronics през вчерашния ден анализаторите предвидиха спад на оперативната облага с 80% до 1,56 милиарда $, само че личната предварителна статистика на най-големия производител на памети в света се оказа по-оптимистична. Оперативната облага би трябвало да спадне със 78% до 1,8 милиарда $ на годишна база, до момента в който приходите би трябвало даже поредно да се покачат с 11,5% до 50,02 милиарда $, счита компанията.

Тези предварителни резултати за третото тримесечие към този момент отразяват единствено личните упования на управлението на Samsung Electronics, само че фондовият пазар към този момент реагира на резултатите от тяхното съпоставяне с прогнозите на страничните анализатори, които се оказаха по-лоши. На този декор акциите на корейския колос нарастнаха с 3,16%. Оперативната облага на компанията при поредното съпоставяне нормално би трябвало да се усили с повече от 16 пъти. Въпреки това в консенсуса на анализаторите по отношение на приходите се загатва малко по-висока сума от към 50,6 милиарда $.

Въз основа на личната прогноза на Samsung Electronics, приходите на компанията през третото тримесечие би трябвало да намалеят с 13% на годишна база. През второто тримесечие спадът на основните индикатори беше по-рязък, тъй че умереният спад на оперативната облага и приходите по отношение на предходното тримесечие също ненапълно насърчи вложителите. Като цяло Samsung по-рано съобщи, че през втората половина на годината чака търсенето на нейните артикули да се възвърне и да удвои размера на производството на HBM-памет. Въпреки това резултатите от третото тримесечие към момента бяха значително повлияни от следствията от решението на Samsung да понижи размерите на произвеждане на памети заради продължаващото презареждане на складовете. Според анализаторите от Eugene Investment & Securities, памет промишлеността сполучливо е минала пазарното дъно и резултатите на Samsung го потвърждават.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР