За второ поредно тримесечие БДЖ отчита увеличение на приходите, съобщава

...
За второ поредно тримесечие БДЖ отчита увеличение на приходите, съобщава
Коментари Харесай

Групата компании Български държавни железници отчете печалба

За второ следващо тримесечие БДЖ регистрира нарастване на приходите, оповестява Министерството на превоза. За първите 6 месеца на годината счетоводната облага на цялата група " Холдинг БДЖ " ЕАД е в размер на 13,256 милиона лв..

За първи път от 10 години групата, която включва " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД, " БДЖ-Товарни транспорти " ЕООД и " Холдинг БДЖ " ЕАД излиза на облага, показват от ведомството.

Близо 7 милиона лв. е счетоводната облага на " БДЖ-Товарни транспорти " ЕООД към края на юни. След отчитане на резултата от понижените инфраструктурни такси за сдружението, оперативната облага от присъщата му активност е малко над 2 милиона лв..

" БДЖ-Товарни транспорти " са били на загуба за целия 10-годишен интервал от 2012 година до момента. Според Министерството на превоза по-високите доходи се дължат на повече изпълнени поръчки за транспорт на товари, както и на новите цени на компанията, които бяха обновени по отношение на пазарните условия още при започване на годината.

" БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД регистрира 34% нарастване на приходите от продадени карти и билети, по отношение на същия интервал на предходната година.

Паралелно с това от януари сдруженията за пътнически и товарни транспорти са подхванали ограничения за оптимизация на разноските.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР