За втори път в своята история женският национален отбор по

...
За втори път в своята история женският национален отбор по
Коментари Харесай

Хърватия ще играя на финал в Златната лига

За повторно в своята история женският народен тим по волейбол на Хърватия ще играе на край на шампионата Златна лига.

Момичетата от балканската страна съумяха да се класират за решителния мач, откакто победиха с 3:1 (25:12, 19:25, 25:18, 25:---) Испания в среща, играна в Русе.

Съперникът на хърватките за трофея ще бъде избран във втория полуфинал, където едни против други се изправят отборите на България и Чехия. Мача може да гледате директно по RING, VOYO.BG и на уеб страницата btvnovinite.bg от 20:00 ч. през днешния ден (19 юни).

Хърватия и Испания си размениха бързо по един гейм първоначално, а по-късно срещата се завърза. Волейболистките от балканската страна обаче демонстрираха здрави нерви, с цел да си обезпечат втори край. През 2019 година те изгубиха решителната среща с Чехия.

Тимът на Хърватия сподели класа още в първите минути на мача. Момичетата от балканската страна бързо натрупаха преднина първоначално и до края на частта не разрешиха изненади. Блокадата на хърватките беше безпощадна, като девойките съумяха цели 5 пъти да спрат офанзивата на противниците. За целия гейм испанките съумяха да осъществят единствено 12 точки.

Втората част мина при радикално друг сюжети. Този път испанките започнаха мощно и поведоха с цели 9 точки – 14:5. При този резултат хърватките не помниха за мощните си изяви. Треньорът им Даниеле Сантарели даде късмет на по-неопитните си волейболистки до края и предстоящо резултатът беше подравнен.

Началото на третия гейм се отличи с равностойна игра. След 10-ата точка волейболистките от Хърватия поведоха и продължиха да натрупат преднина. Това им разреши да играят много по-спокойно и решително и още веднъж да излязат напред в резултата.

Четвъртата част беше най-оспорвана. Двата отбора демонстрираха страхотна и равностойна игра. Резултатът се движеше точка за точка до 15-ата, когато испанките дръпнаха напред, само че минимално. Хъватките обаче реализираха поврат, а по-късно не разрешиха на испанките да ги изненадат.

Не пропускайте втория полуфинал в шампионата: България - Чехия. Мача може да гледате директно по RING, VOYO.BG и btvnovinite.bg от 20:00 ч. на 19 юни!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР