За втори път тази седмица депутатите се събират на извънредно

...
За втори път тази седмица депутатите се събират на извънредно
Коментари Харесай

На фона на протест: Парламентът решава за вота на недоверие

За повторно тази седмица депутатите се събират на изключително съвещание и то на фона на митинги против държавното управление и против основния прокурор Иван Гешев.

Във вторник в Народното събрание ще бъде подложен на гласоподаване следващия избор на съмнение против кабинета " Борисов 3 ". Това е общо пети опит на Българска социалистическа партия да смъкна държавното управление и втори по тематиката за корупцията.

Преди ден депутатите организираха двучасови диспути по вота, а в това време пред постройката на Народното събрание протестиращите упорстваха за незабавна оставка и предварителни избори.

Премиерът Бойко Борисов и съдружните му сътрудници към този момент дадоха поръчка, че вотът няма да мине и е парадокс да разрешат да се стигне до служебно държавно управление на президента Румен Радев. Миналата седмица те дадоха обещание, че след отхвърлянето на вота ще има огромни промени в кабинета. В ГЕРБ даже обсъждали разновидности какви ходове имат в създалата се обстановка, като множеството предвиждали Борисов да не е министър председател. Засега обаче не е ясно дали някоя от тези варианти ще бъде изпълнена.

Протестиращите пък останаха удовлетворени обещанията за промени в кабинета и не престават да упорстват за оставка на държавното управление и предварителни избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР