За втора поредна година таксиметровите превозвачи във Варна ще ползват

...
За втора поредна година таксиметровите превозвачи във Варна ще ползват
Коментари Харесай

Таксиметровите превозвачи във Варна ще ползват данъчни облечения и през 2022 г.

За втора поредна година таксиметровите превозвачи във Варна ще употребяват данъчни облечения. И през 2022 година те ще заплащат 300 лева налог " таксиметров транспорт “, а останалата част от данъка в размер на 390 лева ще бъде поета от държавния бюджет. Това реши с цялостно болшинство Общинският съвет, в чиито пълномощия е определянето на размера на този тип данък. Предложението за подкрепяне на сектора беше направено от ръководителя Тодор Балабанов. 

Годишният налог върху таксиметров транспорт на пасажери във Варна е в размер на 690 лева Той се заплаща за всеки обособен автомобил, за който е издадено позволение за осъществяване на подобен тип транспорт. За да се облекчат икономическите последици от COVID-19 върху сектора, в края на предходната година общинските съветници дадоха единодушието си таксиметровите превозвачи в града  да заплащат минималния позволен по Закона за локалните налози и такси данък в размер на 300 лева, а разликата от 390 лева да бъде поета от страната. След като служебният кабинет разгласи, че страната има подготвеност за поддръжка на засегнатите браншове, мярката за подкрепяне беше препоръчана и тази година.

Съветниците гласоподаваха, ако общината не получи обезщетенията от страната в шестмесечен период от предявяване на първото искане, осъществяването на решението да бъде прекъснато с противоположна мощ, като разликата ще предстои на възнаграждение от данъчно задължените лица в период до 31 декември 2022 година

На днешното съвещание беше решено също да се удължи срокът за асимилиране на банков заем, провиснал за реализацията на инфраструктурни обекти, в действителност свързани с бул. " Васил Левски “. В тази връзка бяха направени и промени в листата на финансираните от капиталовия заем обекти.

Съветниците взеха решение с част от заема и икономията от останалите обекти да бъде изработен главен ремонт на ул. " Райко Даскалов “ в регион " Младост “. Улицата, която е в неприятно експлоатационно и техническо положение, е основна за придвижването в този регион на Варна. По нея минават рейсове на градския превоз, свързва бул. " Васил Левски “ с бул. " Република “, както и се явява единствен обходен маршрут при възникването на ремонтни действия по бул. " Девня “. За да може да бъде осъществен новият обект, беше взето решение за удължение на периода за асимилиране по контракта до 31 декември 2022 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР