За втора поредна година работилница за мартеници отвори врати във

...
За втора поредна година работилница за мартеници отвори врати във
Коментари Харесай

Деца заедно творят мартенички в село Борован

За втора поредна година работилница за мартеници отвори порти във всяко учебно заведение, детска градина и ЦНСТ в община Борован.
От 25 до 28 февруари ще се състоят заниманията с децата и учениците за разработване на червено-белите знаци на пролетта. Откриването на работилници във всички учебни заведения, детски градини и ЦНСТ е по самодейност на кмета на община Борован инж.Десислава Тодорова. Целта на самодейност е взаимна ангажираност на всички деца от селото и пресъздаването на традиции, свързани с Баба Марта.
Участие ще вземат всички деца от Център за настаняване от фамилен вид 1 и 2, главно учебно заведение "Отец Паисий “, Професионална гимназия по превоз „ Коста Петров “, детска градина „ Тошка Петрова “ - филиал Нивянин, детска градина „ Юрий Гагарин “ - Малорад и филиал - Добролево, главно учебно заведение „ Св.Св. Кирил и Методий “ - Малорад, главно учебно заведение „ Св.Св. Кирил и Методий “ - Добролево както и техните възпитатели, учители и родители.
С доста усмивки стартира изработването на мартениците и всички взеха ефективно присъединяване в заниманията. Работилниците ще продължат да работят до 28 февруари и по-късно всички дружно ще украсят дърветата пред общината с направените мартенички. Детска градина „ Юрий Гагарин “ - Малорад провежда галерия - базар за мартеници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР