За втора поредна година ДНК (Движение за национална кауза), Economic.bg

...
За втора поредна година ДНК (Движение за национална кауза), Economic.bg
Коментари Харесай

Националната дискусия „Демографията няма цена“ с второ издание

За втора поредна година ДНК (Движение за национална кауза), Economic.bg и платформата Bulgaria Wants You, провеждат национална полемика за разискване и решение на отрицателните демографски трендове в България.

Тя ще се организира на 12 юни в София Тех Парк под надпис „ Демографията няма цена “ и ще се излъчва онлайн онлайн.

Снимка: Bulgaria Wants You

По време на полемиката представители на държавното управление, държавните институции, бизнеса, синдикатите и специалисти ще бъдат дружно и ще обсъдят демографското равнище на страната ни като ще предложат и съответни оферти за неговото възстановяване и катурване на отрицателните трендове в България.

Снимка: Bulgaria Wants You

„ По време на националната полемика и тази година планираме да представим резултатите от огромно социологическо изследване, в партньорство с организацията за пазарни изследвания JTN,  с което да изследваме настройките на младежите за кариера и живот в България. “, разяснява Моника Иванчовска, действен шеф на платформата Bulgaria Wants You.

Снимка: Bulgaria Wants You

Миналогодишното национално представителното социологическо проучване, направено от „ Тренд “, по поръчка на ДНК, сподели, че равнището на приходите е измежду най-сериозните проблеми в страната и е посочено като причина за емиграция от 91% от интервюираните. Проучването сподели още, че едвам 11% от българите са осведомени с актуалните ограничения и държавни документи за справяне с демографската рецесия в България.

Снимка: Bulgaria Wants You

Националната полемика „ Демографията няма цена “ и кариерният конгрес „ София: Кариера и живот – за какво в България? “, който ще се организира на 11 юни в София Тех Парк, са под патронажа на вицепрезидента на Република България – Илияна Йотова.

Ексклузивни медийни сътрудници са bTV Media Group и Economic.bg.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР