За втора поредна година държавата ще отправи предложение до концесионерите

...
За втора поредна година държавата ще отправи предложение до концесионерите
Коментари Харесай

Държавата предлага евтина сянка на плажа срещу по-малка концесионна такса

За втора поредна година страната ще насочи предложение до концесионерите на морските плажове да понижат цените за чадър и шезлонг против опрощаване на част от концесионната такса.

Решението е взето на днешното съвещание на държавното управление. За него упорстваха хотелиерите, а на плажовете, които тази година поискали предварително да им бъдат предплатени чадърите и шезлонгите на пясъка.

Сега в качеството си на концедент по договорите за концесия на морски плажове, Министерският съвет ще насочи предложение до концесионерите за понижаване на размера на цените на предлаганите от тях чадъри и шезлонги по отношение на оптималните цени по контракт. В случай, че такива не са избрани, понижението ще е по отношение на предлаганите цени през 2019г.Срещу това концесионерите ще получат понижаване на концесионното им плащанекъм страната.

За задачата концесионерите, искащи да одобряват предлагането, би трябвало да поемат обвързване да понижат цените на плажните такъми в диапазон от 50% до 100%. В разследване на това концесионното им заплащане ще бъде понижено с %, еднакъв на изложби от тях в категорично съобщение до министъра на туризма.

Изменението на съответния концесионен контракт ще се оформи посредством подписване на в допълнение съглашение с министъра на туризма, в период до 10 дни от приемане на уведомлението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР