За втора поредна година американското седмично списание U.S. News &

...
За втора поредна година американското седмично списание U.S. News &
Коментари Харесай

10-те най-добри държави в света за 2018 година

За втора поредна година американското седмично списание U.S. News & World Report класира една избрана страна за най-хубавата в света и тя не е Съединени американски щати.

С цел да се разбере по какъв начин другите нации биват възприемани на международно равнище над 21 хиляди респонденти били накарани да оценят 80 страни по 65 индикатори. Сред тях били икономическо въздействие, власт, поданство и качество на живот. Колективният резултат оказал помощ да се дефинира триумфа на всяка страна като модерна нация.

Класиранията са част от план за разбор, наименуван „ Доклад за най-хубавите страни за 2018 “, провеждан към този момент три години от университета Wharton School of the University of Pennsylvania и международната консултантска компания – Y&R’s BAV Group.

Ето и кои са топ 10-те най-хубави страни в света за 2018 година:

10. Холандия
9. Франция
8. Съединени американски щати
7. Австралия
6. Швеция
5. Япония
4. Англия
3. Германия
2. Канада
1. Швейцария

Освен да класират страните, за първи път в тригодишната история на изследването интервюираните са били помолени да споделят мнението си за съществени международни водачи. Въпреки че техните отзиви не били взети поради при класирането на страните, резултатите дали визия за техните сегашни проблеми.

Изпълнителният ръководител на Alphabet – Ерик Шмид, е най-уважаваният бизнес водач, сочи отчетът за 2018 година. Що се отнася до международни водачи, съвсем 60% от респондентите не утвърждават американския президент Доналд Тръмп. Втори след него в отрицателната ранглиста е съветският му сътрудник Владимир Путин, който има 44% рейтинг на отрицание.

От другата страна на подреждането са младият канадски министър председател Джъстин Трюдо и немският канцлер Ангела Меркел, която през предходната година за следващ път завоюва изборите в родината си. Те са най-уважаваните политически водачи.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР