За втора година община Козлодуй и Център за творческо обучение

...
За втора година община Козлодуй и Център за творческо обучение
Коментари Харесай

За втора година община Козлодуй отпуска стипендии за космически лагер

За втора година община Козлодуй и Център за креативно образование - София, награждават възпитаници със стипендии за галактически лагер през 2019 година
Ще бъдат предоставени две цялостни стипендии за присъединяване в интернационален галактически лагер Space Camp Turkey. Стипендията покрива разноските по 6-дневния престой, храната, таксата за присъединяване и пътуването на децата (без спомагателни средства за дневни) и е в размер на 1250 $.
За стипендиите могат да аплайват възпитаници на възраст сред 9 и 15 години от община Козлодуй, които добре владеят британски език, защото образованието ще се реализира единствено на британски. Стипендиантите ще се дефинират след присъединяване в конкурс за авторско есе или видео есе на една от следните тематики:
Тема 1: Промени ли NASA света за 60 години?
Тема 2: Екзопланетите - Нови светове.
Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!
Обемът на творбите за състезанието не би трябвало да надвишава 400 думи, а на видео есето – 5 минути. Могат да бъдат на български или британски език. Крайният период за подаване на материалите онлайн е 7 февруари 2019 година Двамата стипендианти ще имат опция да се образоват в галактическия лагер Space Camp Turkey дружно с връстници от целия свят.
През 2018 година 8 деца от община Козлодуй участваха в учебно-тренировъчния лагер в гр. Измир, Турция. Две цялостни стипендии бяха предоставени от Община Козлодуй и Център за креативно образование и 6 цялостни стипендии – подаяние от „ АЕЦ Козлодуй” ЕАД
Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, основан през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. Лятната стратегия на Space Camp Turkey развива познанията на децата в следните области: астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава опция на участниците да преминат през действителна подготовка за задача в космоса. Част от заниманията включват: работа с астронавтски костюми, престояване в изкуствена безтегловна среда, потребление на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, развъждане на растения в безпочвена среда и други.
Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за креативно образование, гр. София, който работи в тясно съдействие с подготвителния център Space Camp Turkey към този момент 16 години.
Центърът за креативно образование интензивно работи в областта на формалното и неофициално обучение. Организацията е основана за да направи качествена смяна в региона на образованието и образованието – смяна към едно по-ефективно обучение, което развива основни компетентности и оказва помощ на учащите да разкрият своя капацитет, с цел да се осъществят сполучливо както в професионалната, по този начин и в обществената сфера. Дейностите на ЦТО са фокусирани върху ученето през целия живот, младежките действия и образованията за учители. Освен това Центърът работи интензивно и върху въвеждането на повсеместен метод в общото обучение, който преглежда физическите, умствените и обществените аспекти на цялостната персона на ученика.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР