За възстановяване на Фонд Социална закрила към МТСП отново се

...
За възстановяване на Фонд Социална закрила към МТСП отново се
Коментари Харесай

Майките отново настояват за възстановяване на Фонд Социална закрила

За възобновяване на Фонд " Социална протекция " към МТСП още веднъж се оповестиха в отворено писмо до обществения министър Гълъб Донев и зам.-министъра Надя Клисурска-Жекова майките от " Системата ни убива ". В него те напомнят дейностите си от юли предходната година при към този момент някогашния обществения министър Деница Сачева, оповестиха от гражданската самодейност.

Според майките, активността на фонда е била прекъсната още при започване на 2020 година, а те са алармирали за проблеми в него без да знаят за това. Мнението им е, че фондът е нужен изключително при пандемия.

От гражданската организация напомнят, че Фондът е основан с концепцията, един път годишно хората с увреждания да могат да получат финансиране за превъзмогване незабавни и неотложни проблеми. Те питат за какво една националнопредставителна Неправителствени организации, като " Съюз на слепите в България ", която е финансирана с бюджетни средства (субсидия над 600 000 лева годишно, плюс планове финансирани от данъкоплатеца) се употребява с привилегията нейни членове да получават финансиране за помощни средства, източвайки осакатеният от Сачева " Фонд обществена протекция ", а други да нямат никаква опция да аплайват даже за поддръжка.

Мотивът им за възобновяване на Фонда е, че хората, които са на ръба на оцеляването, би трябвало да имат действителна помощ, а не обещания.

Животът и здравето на най-уязвимите зависят от съответна помощ СЕГА. И щом не можете да им осигурите съответна поддръжка по време на пандемия, то най-малко не им отнемайте съществуващи права и обезпечени средства при спешна обстановка, обвързвана със здравето им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР