За утре синоптиците отново обявиха жълт код за значителни валежи

...
За утре синоптиците отново обявиха жълт код за значителни валежи
Коментари Харесай

Оранжев код за опасни валежи в югоизточните райони

За на следващия ден синоптиците още веднъж оповестиха жълт код за обилни превалявания за Централна и Източна България.

За областите Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали кодът е оранжев. Там ще има условия за рискови превалявания - тук-там до нови 60 л/кв.м.

Има заплаха и от поройни наводнения.

Утре преваляванията в източната половина от страната ще продължат, а в крайните източни региони ще са обилни. В Западна България ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България сдържан, североизточен вятър. Минималните температури ще са от 9° до 14°, а оптималните – сред 16° и 21°.

В планините ще е най-вече облачно и дъждовно. Значителни превалявания ще има в Източните Родопи, Странджа и Сакар.

По най-високите планински елементи дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно до мощен, югоизточен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 8°.

Във вторник преди обяд в източните региони към момента ще превалява, към този момент слаб дъжд. Облачността от запад ще се раздра и краткотрайно ще намалее. Вятърът за малко ще бъде от северозапад, в Източна България - до сдържан, само че до вечерта още веднъж ще се обърне от изток. През идващите дни вероятността за превалявания е дребна. Облачността ще е раздрана. Вятърът ще е най-вече слаб, източен, в четвъртък краткотрайно ще бъде от запад-северозапад, сдържан. Дневните температури още малко ще се покачат и към сряда ще доближат 21°-26°, само че през втората половина от седмицата още веднъж ще се намалят с 3-4 градуса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР