Северна Корея отправи критики срещу САЩ за доставката на ракети

...
Северна Корея отправи критики срещу САЩ за доставката на ракети
Коментари Харесай

Северна Корея отправи критики към САЩ за доставката на ракети с голям обсег на Украйна

Северна Корея насочи рецензии против Съединени американски щати за доставката на ракети с огромен обхват на деяние за Украйна, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на севернокорейското министерство на защитата, представено от държавната организация КЦТА.

На 24 април американски чиновник съобщи, че през последните седмици Вашингтон е доставил скрито ракети с огромен обхват на Украйна, с цел да ги употребява за отбиване на съветското настъпление.

" Съединени американски щати скрито са доставили ракети с огромен обхват на Украйна, което провокира безпокойството и загрижеността на интернационалната общественост ", декларирал е през вчерашния ден шефът на департамента по външнополитически въпроси на Министерството на националната защита на Северна Корея. Те " в никакъв случай няма да могат да победят героичната съветска войска и народ с каквото и да е най-ново оръжие или военна поддръжка ", прибавя севернокорейският представител.

Военните връзки сред Пхенян и Москва се ускоряват, което Съединени американски щати и техните съдружници считат за ескалация на напрежението на Корейския полуостров, отбелязва Ройтерс.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР