За цялата 2023-та година Австрия ни е върнала едва... 113

...
За цялата 2023-та година Австрия ни е върнала едва... 113
Коментари Харесай

За цяла година Австрия ни е върнала... 113 мигранти

За цялата 2023-та година Австрия ни е върнала едвам... 113 мигранти.

Това демонстрира информация на Министерския съвет, направена по отношение на голям брой медийни запитвания за използване на Регламента от Дъблин. Той планува приемане назад на лица, регистрирани като търсещи интернационална протекция в България и за които страната ни е виновна.

Данните са от Държавната организация за бежанците към Министерски съвет.

„ Заявените входящи прехвърляния от Република Австрия към Република България за 2023 година са 193, като действително осъществените от тях са 113 “, написа в справката на държавното управление.

Петдесет и пет от осъществените прехвърляния от Австрия до България са трансферирани посредством проведени 11 чартърни полета сред двете страни.

По народност мигрантите са: 69 сиирйци, 24 афганистанци, 17 мароканци, 1 без поданство и по един от Иран и Турция.

На този декор припомняме, че от януари до ноември 2023 година у нас са арестувани общо 18 008 жители на трети страни съгласно последните данни на Министерство на вътрешните работи за миграционната конюнктура в страната. От ведомството означават, че по отношение на общия брой на арестуваните през същия интервал на 2022 година (15 605) се регистрира 15,4 % нарастване.

Повод за медийните запитвания до държавното управление е изказването на австрийския министър на вътрешните работи Герхард Карнер, който в петък съобщи, че би трябвало да има " забележим прогрес в региона на отбраната на външните граници на Европейски Съюз “, с цел да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген. Както и че двете страни би трябвало да одобряват бежанци, " изключително от Афганистан и Сирия ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР