За трета поредна година Брацигово е домакин на международния архитектурен

...
За трета поредна година Брацигово е домакин на международния архитектурен
Коментари Харесай

Брацигово е домакин на международeн архитектурен форум

За трета поредна година Брацигово е хазаин на интернационалния архитектурен конгрес, отдаден на недвижимото културно историческо завещание - " Брацигово - Каменният поток на времето ".

 

От тази година събитието е под патронажа на Министерство на културата. Организатори са Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България, община Брацигово, посолството на Италия, Италианският културен институт и Конфиндустрия в България. Официални сътрудници са Регионален исторически музей - Пазарджик, Университетът по архитектура строителство и геодезия, Националното съдружие на общините и Общество " Културно завещание " – асоцииран сътрудник на Европа Ностра. Генерален спонсор на събитието е „ Главболгарстрой “. Фондация “Български строител ” е измежду сътрудниците, а изданието на КСБ вестник “Строител ” - измежду медийните сътрудници.

 

Форумът бе открит от ръководителя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев и от зам.-министъра на културата арх. Чавдар Георгиев.


Само на откриването през днешния ден в Регионалния исторически музей в Пазарджик беше експонирано Тракийското богатство от с. Равногор от 2 в. прочие Хр., направено е напълно от сребро и злато и е формирано от девет предмета, част от декорация за конска екипировка.


От 27 юни форумът се придвижва в Брацигово и ще продължи там с разнообразни прояви до 30 юни. За вторник са планувани лекции и презентации, отдадени на недвижимото културно завещание, изкуството и бъдещата вероятност за ревитализация на исторически здания, обвързвана и с енергийната успеваемост. Акцент в програмата е кръгла маса на 30 юни, отдадена на повишение на енергийната успеваемост на здания със статут на недвижимо културно завещание. На нея ще вземат участие представители на министерствата на културата и на районното развиване и благоустройството, на браншовите организации, учени, основни архитекти, сдружения и специалисти от България и Италия.


Пълна стратегия на форума – в линка:
https://forum-bratsigovo.bg/events/

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР