За тези, които са много нетърпеливи, мога да кажа отсега,

...
За тези, които са много нетърпеливи, мога да кажа отсега,
Коментари Харесай

Какво време ни чака по Коледа и Нова година?

За тези, които са доста нетърпеливи, мога да кажа занапред, че дълготрайните прогнози за празниците дават топло и невалежно време и за Коледа, и за Нова година. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

По високите планини ще има сняг, само че в равнините, най-малко от визията на днешния ден, сняг няма да има. Нищо чудно нещата да се трансформират, тъй като тази студена вълна, която леко ни близна, не нахлу напълно непосредствено в България, може да се случи когато и да е, тъй като природата е такава – безредна и много непредвидима, само че към този момент главните метеоцентрове дават топло и безснежно време за празниците, изключително за Нова година, разкри проф. Рачев.

В момента прогнозата, с към 60% възможност, е за естествена зима, към 30% е вероятността зимата да бъде с температури с 1 градус приблизително по-високи за цялата зима. Остават едни 10%, от които 5% е вероятността зимата да бъде по-студена с към 1 градус, и другите 5% са зимата да бъде по-топла с повече от 2 градуса. Така че по-голяма е вероятността зимата да бъде естествена, малко по-топла от това, което е било през последните 30 години. По отношение на преваляванията, декември месец е с по-малко превалявания, до момента в който януари и февруари са с естествени и по-високи от естествените превалявания, съобщи още климатологът.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР