За смъртта на Наргис Салим е задържан нейния бивш любовник

...
За смъртта на Наргис Салим е задържан нейния бивш любовник
Коментари Харесай

В Германия откриха останките на изчезнала преди 10 години българка

За гибелта на Наргис Салим е арестуван нейния някогашен ухажор Ченгиз

Дългогодишна тайнственост с изчезнала в Германия българка беше разбулена едвам при започване на този месец. Близо 10 години дамата се водеше безследно изчезнала и по издирването ѝ нямаше никакъв прогрес, макар с него бяха ангажирани десетки проверяващи и даже отдел „ Убийства ” на полицията в Хамбург, написа.

Българката Наргис Айдън Салим изчезва безследно при започване на месец март 2013 година 29-годишната жена живее в квартала „ Вилхелмсбург ” в Хамбург, който е населяван от доста турски имигранти. В близкото обграждане на Наргис са нейни далечни родственици и няколко познати. Пред тях тя не споделя, че ѝ следва да отсъства. Първоначално всички смятат, че Наргис е отпътувала за България, с цел да посети фамилията си, което тя постоянно прави. Родителите ѝ обаче нямат контакт с нея също от началото на март.

Наргис е оповестена за търсене от немската полиция, която популяризира нейни фотоси. В квартала ѝ са разлепени плакати, само че месеци наред няма диря от дамата. През октомври казусът е стихотворец от отдел „ Убийства ” в полицията в Хамбург. Според проверяващите има учредения да се счита, че дамата към този момент е мъртва. Повод за това им дава информация, която получават от разпитите на близки на Наргиз. Тя е имала връзка с 5 години по-възрастния от нея турчин Ченгиз, който е фамилен и татко на две деца. Няколко месеца преди изгубването на дамата двамата се разделят. Инициатор за това е Ченгиз, до момента в който Наргиз упорства връзките им да продължат.

Бившият ухажор се трансформира в главен обвинен и е арестуван от полицията, а в дома му е открит револвер. Полицията провежда огромно търсене на тялото на изчезналата в естествен резерват край Хамбург, в което вземат участие 150 чиновници. То обаче не дава резултат и е прекъснато. Без мъртвец на Ченгиз на могат да бъдат повдигнати обвинявания и той е освободен.

През идващите 10 години казусът остава неразкрит, до момента в който чак при започване на тази година се случва пробив. В неделния ден на 15 януари риболовец хвърля въдицата си във водите на канала Ернст-Аугуст в Хамбург. Когато я издърпва, на нея има дамски чехъл с остатъци от кости по него. След това мъжът вади от водата и найлонов плик с още кости. Веднага се обажда на полицията, която отделя региона. Започва претършуване по дъното на канала, което продължава няколко дни. Водолази намират череп, кости и втора обувка.

В немската преса се появяват догадки, че в тази ситуация се касае за сериен палач, който разчленява жертвите. Вестник „ Билд ” прави прилика с убита и разчленена през 2017 година продажница от Хамбург. Части от нейното тяло са открити в разнообразни водоеми, а причинителят остава неразкрит.

Заключението на правосъдните медици за откритите в канала край Хамбург човешки остатъци е, че те са на изчезналата преди 10 години Наргис Салим. Подозренията още веднъж се насочват, към нейния някогашен ухажор Ченгиз. От няколко месеца обаче той не е в Германия. Разследващите научават, че при започване на февруари мъжът възнамерява да лети от Истанбул за Хамбург. На немското летище го чакат служители на реда с белезници. В момента 43-годишният Ченгиз се намира в ареста, където евентуално ще дочака началото на процеса против него.

Друг случай с изчезнали българи в Германия нашумя през последните месеци. Той беше обвързван с малолетните Силвана и Надежда. 15-годишните девойки изчезнаха от фамилното им жилище в Мюнхен през нощта на 24 ноември предходната година, откакто родителите им легнали да спят. Месец и половина по-късно близначки те се завърнаха наред в дома си, като не стана ясно къде са били.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР