За случаи на малтретиране на мигранти от страна на гранични

...
За случаи на малтретиране на мигранти от страна на гранични
Коментари Харесай

Разследване: Фронтекс си затваря очите за малтретиране на мигранти в България

За случаи на малтретиране на мигранти от страна на гранични служители на реда в страните, външна граница за Европейски Съюз, оповестява Юроактив, цитирайки следствие на немската телевизия ARD и английския в. " Гардиън ". Основните рецензии в репортажа са отправени към Европейската гранична организация Фронтекс, която е упрекната в нарушение на човешки права на бежанците по време на депортирането им.
Позовавайки се на вътрешни документи, медиите означават, че Фронтекс е разрешил на граничарите да употребяват кучета при преследването на мигранти, а също потребление на пикантен спрей и палки, изключително по границата на Европейски Съюз в България, Гърция и Унгария.
В следствието локалните граничари се упрекват в потребление на мощ или отправяне на закани за мигрантите да изоставен рамките на Европейски Съюз, по този начин са попречили главното им право да потърсят леговище.
Цитират се случаи с малолетни, които са депортирани със самолети без компаньон, а също по този начин на бежанци са давани успокоителни по време на депортирането им, което е в нарушаване на интернационалните регулации.
България отхвърля медийната информация, че гранични служители на реда са малтретирали бежанци, минали границата с Турция. България съблюдава всички разпореждания, свързани с правата на индивида, е декларирал вътрешният министър Младен Маринов след диалози с баварския си сътрудник Йоахим Херман в Мюнхен, представен от БНР.
Български гранични чиновници използват мощ единствено в случаите, когато обстановката го изисква, допълнил Маринов.
От Фронтекс разясняват, че досега не е внасяна тъжба против организацията. Категорично отхвърлят чиновници на организацията да са нарушавали главните човешки права.
В Брюксел Европейската комисия разяснява, че постоянно е обезпокоена, когато научи информация за неприятно отношение към мигрантите. Комисията се пробва да откри дали обвиняванията по адрес на Фронтекс са истина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР