За сезона на коктейлите може и да се счита лятото,

...
За сезона на коктейлите може и да се счита лятото,
Коментари Харесай

Кой е коктейлът на 2023 г.

За сезона на коктейлите може и да се смята лятото, само че пък точно през зимата календарът е цялостен с много празници, които са мотив за наздравица след наздравица. След Коледа и Нова година ни чакат поредност именни дни и само чакаме покана, с цел да разнообразим клишето с виното и ракията. И каква по-добра концепция да избягаме от него от тази да си забъркаме коктейла на отминаващата година.
 Коктейл “Коледна елха “ - по какъв начин да си създадем най-ефектната напитка за сезона
Коктейл “Коледна елха “ - най-ефектната напитка за сезона

Ето по какъв начин да си го създадем

Оказва се, че най-популярният коктейл за 2023 година е Naked and Famous.

След него в листата за най-търсени в Гугъл се подреждат Azalea, Revolver, Bee`s Knees и може би най-разпознаваемият в България всред всички - Sex on the Beach.

Прави усещане, че коктейлите, към които потребителите са проявявали огромен интерес, са най-вече класики от началото на XX век, които явно вършат завръщането си през днешния ден. Sex on the Beach, основан през 80-те на предишния век, както и Revolver от началото на 2000-те, обаче са изключения.

За Azalea пък, вторият най-популярен коктейл за тази година, научаваме, че има привилегията да бъде неофициалния коктейл на голф шампионата Masters. Този спорт, както и питието му, може и да не са изключително известни по нашите ширини, само че ни се коства, че е задоволително единствено да споменем, че то се прави с водка или джин и сок от ананас и гренадин, с цел да си завоюва почитатели и у нас.

Що се отнася до Naked and Famous - коктейлът на 2023 година, можем да го опишем даже и единствено с една дума - " съвременен ". Името му е въодушевено от текста на едно от частите на рапъра Tricky, а за " родно " място на питието се счита бар Death & Co. В Ню Йорк, написа Inside Hook.

Колкото и претенциозно да звучи да наречеш коктейла си Naked and Famous обаче, рецептата в действителност е много лесна за запомняне и осъществяване.
 Каква е версията на Ърнест Хемингуей на обичания му коктейл Bloody Mary
Каква е версията на Ърнест Хемингуей на обичания му коктейл Bloody Mary

От всичко по повече

За да си приготвим коктейла, е нужно просто да смесим равни елементи мескал, ликьор шартрьоз, аперол и сок от лайм в шейкър с лед, да разклатим добре и да прецедим в чаша. Това е. Наздраве!

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР