За съжаление за пореден път се доказа, че в кръвта

...
За съжаление за пореден път се доказа, че в кръвта
Коментари Харесай

Сийка Милева за катастрофата на Околовръстния път: Установеният алкохол в кръвта на обвиняемия е 1,73 промила, има и кокаин

За страдание за следващ път се потвърди, че в кръвта на обвинения има съществуване на алкохол 1,73 промила, както и наличие на кокаин. Всички сме очевидци на войната по пътя и доста постоянно се оказва, че повода е това, че лидерът си разрешава да ръководи МПС след приложимост на алкохол и опиати. В случая от проучването, което беше направено във ВМА, изрично се откри, че обвиненият Любенов е управлявал след приложимост на алкохол и наркотично вещество. Това заяви на брифинг за злополуката на Околовръстното шосе в София представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Още преди 2 година основният прокурор насочи предложение за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, когато се ръководи автомобил под влияние на алкохол или опиати. За страдание ние сме водещи в черната ранглиста по пътен травматизъм. Главният прокурор утвърди и методически инструкции в няколко насоки за следствие на същинските закононарушения. Една от тези насоки е да се изследва самият възможен предумисъл. Всички знаем, че наказванията са по-високи, когато са осъществени след възможен предумисъл. Друго в тези методически инструкции до всички наблюдаващи прокурори е да се правят и спомагателни дейности по следствието. Например да се прави спомагателен оглед на местопроизшествието, с цел да се откри положението на пътната настилка, маркировка и така нататък Предлага се да се правят и следствени опити по такива случаи. Призоваваме за взаимоотношение сред институциите - съобщи Милева - Трябва да има единна държавна политика с ясни рамки, в които да се уточни отговорността на институциите.

Софийската градска прокуратура прави дейни дейности по следствието и ще бъдат изследвани всички условия към злополуката. По досъдебното произвеждане е назначена автотехническа експертиза, която да откри скоростта на автомобила, само че такава още не е готова, сподели Сийка Милева.

В момента се разпитват очевидци и се открива какво е правил Любенов преди злополуката.

Милева съобщи, че не ѝ е известно в автомобила да са открити огромни суми пари или наркотични субстанции, само че сподели, че това е мотив да се направи спомагателен оглед на автомобила.

Към момента не е открит полицейски чадър, отговори на въпрос тя.

Милева прикани за взаимоотношение сред институциите и единна държавна политика, с ясни рамки, в които да се уточни отговорността на институциите, с цел да се оправим с закононарушенията на пътя, само че и с проведената престъпност и разпространяването на опиатите.

По първични данни, на Околовръстното шосе мощната кола, ръководена от Любенов, блъснала движещия се начело автомобил, в който пътували трима души. При тежката злополука почина френски жител, а спътницата му, също френска гражданка, беше настанена в болница в тежко положение. Пострада и водачът на колата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР