За съжаление резултатите от изборите миналата неделя по-скоро говорят, че

...
За съжаление резултатите от изборите миналата неделя по-скоро говорят, че
Коментари Харесай

Бонев: С тези резултати на ПП-ДБ на местните избори няма да има мнозинство в Общинския съвет

За страдание резултатите от изборите предходната неделя по-скоро приказват, че нещата не вървят добре. Защото макар успеха на ПП-ДБ в София, в случай че това бяха локални избори, с тези резултати нямаше да има болшинство в Общинския съвет. А без болшинство в Общинския съвет, който и да бъде определен за кмет, каквито и благопожелания да прави, опцията да може да ги извърши напълно или умерено, е съвсем нулева. Защото Общинският съвет има извънредно сериозна власт.

Това съобщи пред БНР лидерът на партия " Спаси София " Борис Бонев.

 

По думите му след 18 години локално ръководство на ГЕРБ, както е в София и множеството огромни градове в България, хората са се уморили.  

 

" В последна сметка ние видяхме какъв е техният най-много, какво могат да реализират и създадат и какво могат да откраднат. Оттук насетне е назрял исторически миг за една генерална смяна за метода, по който се ръководят българските градове. Би било безконтролно, в случай че силите, които имат упоритостта и опцията да създадат тази смяна, се провалят в този развой ", сподели той. 

 

Борис Бонев акцентира, че за " Спаси София " е извънредно значимо бъдещето на столицата да не бъде поставяно на карта в подтекст на някакви национални договаряния за държавно управление, в които София да бъде разменна монета за успокоение на двете големи сили, които приключиха първи и втори на изборите.

 

" Така че не считаме, че е моментът да се вършат неточности или взаимни отстъпки с кандидата за кмет, екипа му, целите или акцията, която би трябвало да бъде извършена ", предизвести той.

 

По думите му макар че е покровител на позитивните и оптимистични акции, се е видяло, че с подобен вид акция като тази на ПП-ДБ  " не върви ":

 

" Тогава, когато си имаш работа с една разбесняла се ламя, една проведена незаконна група, едни безскупрулни мутри, които употребяват способи от 90-те години, с цел да те сплашват, които на всичкото от горната страна разполагат с отлично медийно обслужване, тогава да обясняваш какъв брой всички сме положителни - не върви. Това е борба на живот и гибел. Това е борба за бъдещето на София и България и тя не може да бъде водена с глезене по главичката. "

 

Борис Бонев прикани ПП-ДБ да се концентрират върху София и локалните избори.  " Много градове и замъци на ГЕРБ могат да паднат. Така ще може да се спре и рецесията на национално равнище. Всички сега вършат изчисления предвид на локалните избори ", добави той.

 

" Отправям апел към " Продължаваме промяната ", към " Демократична България ", към всички хора, които не са съгласни с ремонт на ремонта, с разместени павета и така нататък - да намерим силата да се обединим с явен екип, претендент за кмет и съответни решения и да излизаме на терен, да убедим хората, че нашите решения са реализируеми ", каза още Борис Бонев. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР