За съжаление няма достатъчно пари за ремонти“. В това бе

...
За съжаление няма достатъчно пари за ремонти“. В това бе
Коментари Харесай

Новият шеф на АПИ: За съжаление няма достатъчно пари за ремонти

„ За страдание няма задоволително пари за поправки “. В това бе безапелационен ръководителят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " Апостол Минчев в студиото на Българска национална телевизия.

Той изясни, че средствата, които се заделят за пътища – за поправки и ново строителство са извънредно незадоволителни. Това, което се заделя за пътища в последните 15 години е в пъти по-малко от нужните средства, уточни Апостол Минчев. 
 Назначиха новото управление на АПИ, ето кой влиза в него Назначиха новото управление на АПИ, ето кой влиза в него
Назначиха нов началник на Агенция " Пътна инфраструктура ". Досегашното управление на Агенция " Пътна инфраструктура " е освободено поради плащ...

По думите на новия началник на АПИ за пътищата може да се направи доста за в бъдеще, само че в този момент средствата са незадоволителни. Проблемите с ремонтите на Автомагистрала „ Тракия “ са няколко – организационни, некачествено осъществяване, дължащо се на неспазване на технологии и материали, които не са съгласувани с АПИ и усложненията, идващи от краткотрайните метеорологични условия.

Минчев уточни, че гаранцията за ремонтите на Автомагистрала " Тракия " е 2 години, като се надява да бъдат надхвърлени периодите. Възможно е да се мисли в тази посока, само че това е доста дълга тематика и би трябвало да се работи по нея за в бъдеще, настоя Апостол Минчев. Гаранциите е допустимо да бъдат и повече, само че според от това защо се приказва. Ако се приказва за ново строителство гаранциите са повече от две години, разясни Минчев.

По отношение на Автомагистрала „ Хемус “ и тунел „ Витиня “, Апостол Минчев означи, че там казусът се касае от самото създаване и се мине през поддръжката. Изграждането било през много занижени критерии и условия, а поддръжката била доста козметична. Към момента няма терзания, само че това, че непрестанно ще се изискват специфична грижа тунелите е реалност, посочи шефът на АПИ. 

В рамките на тази ин хаус поръчка, осъществена за строителството на Автомагистрала „ Хемус “ имало доста смущаващи неща. Той посочи, че смяната е по искане на „ Автомагистрали “, като тя е механически доста противоречива. Промяната е връхната структура на оборудванията и един от тунелите на автомагистралата бил трансфорат в траншеен ров. „ Това е техническа недомислица и това, което би следвало да бъде направено е експертиза на високо равнище за това дали тази смяна е рационална или не е “, уточни Минчев.
 Утре придвижването сред 34-ти и 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна ще е в една лента Утре придвижването сред 34-ти и 36-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна ще е в една лента
Утре – 29 юни, от 9 ч. до 17 ч., придвижването от 34-ти км до 36-ти км на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна ще е в е...

Във връзка с инспекциите в тол системата, Апостол Минчев съобщи, че тол системата е част от цялостната пътна картинка в България. За страдание нещата не са изрядни като се стартира още от софтуера, събирането на таксите и от най-високо равнище един куп от пътищата, които трябвало да бъдат в тол системата, само че са извадени, добави шефът на АПИ. 

" За да работи както би трябвало тол системата, би трябвало да се поправя и да няма политически чадър над нея, а да се остави на експерти, които знаят какво вършат и какво търсят ", безапелационен бе Апостол Минчев Приходите са към 300 млн. и те покриват издръжката на тол системата.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР