За съжаление няма достатъчно пари за ремонти. Това заяви категорично

...
За съжаление няма достатъчно пари за ремонти. Това заяви категорично
Коментари Харесай

АПИ: За съжаление няма достатъчно пари за ремонти

За страдание няма задоволително пари за ремонт и. Това съобщи изрично ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Апостол Минчев в ефира на Българска национална телевизия. Според него средствата, които се заделят за пътища – за ремонт и и ново строителство – са извънредно незадоволителни.
„ Това, което се заделя за пътища в последните 15 години е в пъти по-малко от нужните средства “, уточни Минчев. По думите му за пътища та може да се направи доста за в бъдеще, само че в този момент средствата са незадоволителни.

„ Проблемите с ремонт ите на Автомагистрала „ Тракия “ са няколко – организационни, некачествено осъществяване, дължащо се на неспазване на технологии и материали, които не са съгласувани с АПИ и усложненията, идващи от краткотрайните метеорологични условия “, означи Минчев и уточни, че гаранцията за ремонт ите на Автомагистрала " Тракия " е 2 години, като се надява да бъдат надхвърлени периодите. „ Възможно е да се мисли в тази посока, само че това е доста дълга тематика и би трябвало да се работи по нея за в бъдеще “, добави Апостол Минчев.

„ Гаранциите е допустимо да бъдат и повече, само че според от това защо се приказва. Ако се приказва за ново строителство гаранциите са повече от две години “, разясни той.

По отношение на Автомагистрала „ Хемус “ и тунел „ Витиня “, Апостол Минчев означи, че там казусът се касае от самото създаване и се мине през поддръжката. Изграждането било през много занижени критерии и условия, а поддръжката била доста козметична.

„ Към момента няма терзания, само че това, че непрестанно ще се изискват специфична грижа тунелите е реалност. В рамките на тази ин хаус поръчка, осъществена за строителството на Автомагистрала „ Хемус “ имало доста смущаващи неща “, разясни шефът на АПИ.

Той посочи, че смяната е по искане на „ Автомагистрали “, като тя е механически доста противоречива. „ Промяната е връхната структура на оборудванията и един от тунелите на автомагистралата бил трансфорат в траншеен ров. Това е техническа недомислица и това, което би следвало да бъде направено е експертиза на високо равнище за това дали тази смяна е рационална или не е “, уточни Минчев.

Във връзка с инспекциите в ТОЛ системата, Апостол Минчев съобщи, че системата е част от цялостната пътна картинка в България. „ За страдание нещата не са изрядни като се стартира още от софтуера, събирането на таксите и от най-високо равнище един куп от пътища та, които трябвало да бъдат в тол системата, само че са извадени “, добави шефът на пътната организация. „ За да работи както би трябвало тол системата, би трябвало да се поправя и да няма политически чадър над нея, а да се остави на експерти, които знаят какво вършат и какво търсят “, безапелационен бе той.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР