За ресторантите няма да се промени нищо от новите мерки

...
За ресторантите няма да се промени нищо от новите мерки
Коментари Харесай

Ако на едно място има само ваксинирани хора, мерките не важат за тях |

За заведенията за хранене няма да се промени нищо от новите ограничения против разпространяването на ковид. Но хората се държат по-различен метод след 23 часа, ние не сме някакви писалищен плъхове, и ние вървим в нощни заведения и знаем какво се случва там. 

Това съобщи зам.-здравният министър Димитър Петров по Българска национална телевизия. Целта ни е да не се препълнят лечебните заведения и да се понижи смъртността - преди всичко сме в Европейски Съюз по смъртност, добави той. 

Даваме опция за заведенията да работят на 100% до 23 часа единствено с имунизирани клиенти, в случай че целият личен състав е ваксиниран. Не разбирам за какво стачкуват против това, разяснява зам.-министърът. Мерките могат да не важат, в случай че на едно място има единствено имунизирани , изясни той. 

Създали сме ограничавания там, където се събират доста хора. Театрални постановки, концерти, опери навън могат да се организират. Фестивали обаче - не, изясни Петров. Той посочи, че евентуално заповедта за новите ограничения ще бъде прецизирана в частта за фестивалите. 

Нямаме желание да променяме нищо, поради митингите на ресторантьорите, безапелационен бе зам.-министърът. 

Съществуващите ограничения - дали се съблюдават, се управляват, колкото е допустимо, само че това е и въпрос на персонална отговорност

Имаше ограничаване на медикаменти за две-три седмици. Нямаше пари да се поръчат нови количества ремдисивир, само че в този момент всеки ден идват доставки.  Ще поръчеме още 12 000, сега има от лекарството. В 6 лечебни заведения ще създадем ресурси от хепарини, тъй че да не се стигне до дефицит и да има запаси. Има проблем с кислорода единствено в една болница в Хасково, там сменяме доставчика, сподели още Димитър Петров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР