За разнообразни схеми за избягване на ваксинация и широко разпространено

...
За разнообразни схеми за избягване на ваксинация и широко разпространено
Коментари Харесай

Измамите със зелените сертификати процъфтяват дори в страни с 80% ваксинирано население

За разнородни схеми за отбягване на имунизация и необятно публикувано потребление на подправени зелени документи оповестяват репортажи на разнообразни медии по света. По всичко наподобява, че това е събитие особено надалеч освен за нашата страна. Всъщност, става известно, то визира и страни, в които се оповестява за 70, 80 и даже 90% имунизационно покритие измежду популацията.

Така да вземем за пример,, написа, че „ играта на имунизация с страната “ протича по два съществени метода. Системата се заобикаля от доста хора, които смъкват на своя смарт телефон QR кода на родственик или другар, след което влизат необезпокоявано в бар или на някакво обществено събитие. Другият метод е непосредствено да прибегнат до подправен документ за имунизация. Но подправянето на документи е углавно закононарушение и при залавяне нарушителите ги грози санкция до 3000 евро и отнемане от независимост от осем дни до три месеца. Затова множеството извършители се ориентират към разновидността с непознат QR код. На процедура те не рискуват нищо, тъй като е съвсем невероятно да бъдат хванати. В заведенията нямат право да правят инспекции на самоличността на клиентите. Единственото, което могат да създадат при подозрения е да откажат достъп на някого и в случай че той се възпротиви, да повикат полиция.

, в Европа се популяризират QR кодове за годни документи за имунизация на Адолф Хилтлер, Мики Маус или Спондж Боб. Това е обвързвано с приключване на информация и откраднати криптографски ключове за сключване и валидиране на зелените документи. Така някои хора са почнали сполучлив бизнес в Instagram, предлагайки доставка на здравни документи на територията на Люксембург. „ Вземете здравния си документ, без да се ваксинирате “, написа в една от обявите в обществената мрежа. По мотив стартиралата инспекция на документа на Адолф Хитлер, от правосъдната власт в Люксембург обявиха, че лице, което фалшифицира удостоверения, може да получи до три години затвор и санкция до 12 500 евро.

Очевидно не доста по-различно е ситуацията и в Испания, където младежите доста обичат нощния живот. За да могат да посещават нощни заведения, значително от тях също употребяват непознати QR кодове. Една от водещите медии в страната,, осведоми, че без значение от известието на управляващите, че QR кодовете са предпазени от подправяне с помощта на дигитален автограф, това не стопира нарушителите.
Кандидат-депутат от НФСБ ще бъде изключен от партията поради съмнение, че е в основата на скица със зелени документи
" Лицето, забъркано в схемата с подправени документи, която разкри екип на NOVA, беше открито. То е с имунитет, защото е претендент за...

Частните ключове за сключване на Коронавирус документи са изтекли онлайн през Telegram и разнообразни приложения. Така че всеки консуматор с компютърни знания, който е съумял да се снабди с тези ключове, които циркулират свободно в интернет, може да генерира собствен личен зелен документ. Съответно е зародил и бизнес за продажба на висококачествени подправени документи против сумата от 250 евро.

Според различен испански вестник,, за хората с стеснен бюджет има и различен вид да се снабдят с подправен документ – те могат да се снабдят с негативен PCR тест против едвам 20 евро. Това може да им послужи за посещаване на дискотека. Проблемът е, че при всяко ново посещаване на нощен клуб би трябвало да си купуват нов тест, защото документът за негативен PCR е годен единствено три дни.

Още през август заяви, че подправянето на QR кодовете, издавани в множеството европейски страни, е по-трудно, само че в случай че човек е посетил Канада или Русия, може да каже, че е бил имунизиран там и да показа документ на хартия, против който да му издадат законен локален документ.

Медиите в Южна Америка също пишат за всеобщо потребление на подправени документи за имунизация в редица страни. Причината е, че даже когато в действителност са имунизирани, множеството поданици на Колумбия, Чили, Аржентина, Венецуела или Мексико са инжектирани с китайските ваксини Sinovac или CanSino. Съответно техните документи не се признават в Европейския съюз и с цел да могат да влязат на територията му, те просто са принудени да прибегнат до този вид.

също написа, че продавачите на подправени документи работят в огромен брой страни, измежду които Италия, Франция, Испания, Португалия, Германия, Белгия, Гърция, Нидерландия, Финландия, Румъния, Русия, България, Швейцария, Австрия, Полша, Чехия, Латвия, Ирландия, Малта, Англия и Украйна.
Европол: Драстичен растеж на измамите при онлайн извършване на покупки
Пандемията от ковид е провокирала внезапно нарастване на измамите при онлайн извършване на покупки, предизвести в четвъртък европейската полиц...

също осведоми за хиляди случаи на търговия с QR кодове и зелени документи в Германия.

Най-забавната обстановка с псевдоваксинирането е записана в Гърция. твърди, че в десетки имунизационни центрове лекари се съгласявали да издадат документ за имунизация против 400 евро, само че упорствали това да стане „ както би трябвало “ – т.е. те да инжектират физиологичен разтвор (евентуално пред камера), с цел да се застраховат, че фактически е имало инжекция.

Какво се оказало в действителност? Пациентите били уверявани, че в спринцовката има физиологичен разтвор, само че в действителност без тяхно познание били инжектирани с същинска ваксина. Интересен проблем, при който от една страна лекарят е нарушил правилото на доброволната имунизация. От друга - дейностите му са били ръководени от желанието да насочи антиваксъра по „ верния път “, написа изданието. Според уеб страницата, пациентите, при положение на правосъден развой и с добър юрист биха могли да потвърдят, че лекарите са ги изнудвали за пари, които са прибрали безусловно нелегално за безвъзмездна ваксина. Според е имало хиляди такива случаи в страната.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР