За разлика от акумулаторите, могат да работят колкото е необходимо

...
За разлика от акумулаторите, могат да работят колкото е необходимо
Коментари Харесай

Водородни клетки ще захранват дейта центрове

За разлика от акумулаторите, могат да работят колкото е належащо при непрекъснато зареждане с гориво

Daimler, в партньорство с HPE и PI, сътвори водороден генератор за потребление в центровете за данни

Ново потомство водородни кафези за коли могат да намерят приложение като аварийно зареждане на центровете за данни. Разработката е дело на немския производител Daimler и е бе показана на ревю във Франкфурт предходната седмица.

С към 30% по-малки и с 40% по-мощни от своите прародители, новите горивни кафези са задоволително компактни, с цел да се вместят в двигателното поделение на колите Mercedes-Benz, само че в същото време имат нужната еластичност и за други приложения, отвън транспортните средства.

Daimler е създала в партньорство с няколко други компании стационарен първообраз за потребление на водородните горивни детайли като източник на аварийно зареждане за изчислителни центрове. В плана вземат участие NuCellSys (дъщерна компания на Daimler), изследователските звена Daimler Innovations Lab1886 и Mercedes-Benz Research and Development North America (MBRDNA), ИТ корпорацията HPE, Power Innovations (PI) и National Renewable Energy Laboratory (NREL).
още по тематиката
Според основателите на прототипа, новият източник на зареждане може да добави генераторите със слънчева и вятърна сила и да обезпечи работата на дейта центровете при понижена генерация. В интервали на непотребна генерация силата се употребява за произвеждане на водород.

За разлика от акумулаторите, които се нуждаят от презареждане, горивните детайли могат да работят колкото е належащо при изискване, че зареждането с водород е непрестанно. Предимства на водородния генератор са неговите гъстота, висока надеждност, ниско равнище на излъчвания и звук, спрямо дизеловите и бензиновите мотори.

Пилотният план на Daimler ще бъде показан на ревюто SuperComputing 2017, което стартира през днешния ден в Денвър. Daimler, HPE и PI ще пристъпят към комерсиална реализация на водородния генератор за дейта центрове през идната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР