За промяна на текста в обвинителния акт на 18-годишния Никола

...
За промяна на текста в обвинителния акт на 18-годишния Никола
Коментари Харесай

В Пазарджик: Шествие в памет на убития 21-годишен Ангел Здравков, искат справедлива присъда

За смяна на текста в обвинителния акт на 18-годишния Никола Райчев, който съгласно обвиняването ще изтърпи наказване до 20 години затвор, настояха участниците в мирното шествие в памет на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков, съобщи " 24 часа ".
Прочетете още
Хората настояха Райчев да бъде измамен под отговорност по различен член от Наказателния кодекс, който планува доживотна присъда за обвинения. Шествието потегли от вкъщи на момчето до църквата „ Успение на Света Богородица “, мина по централните градски улици, около общината, пред правосъдната палата в Пазарджик и постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи на площад „ Съединение “. В него се включиха родителите на Ангел- Недялко и Михаела и сестра му Денислава, някогашни съученици, другари, познати и родственици на Ангел. Участниците носеха фенери и настояха за заслужено наказване на причинителя, предизвикал с нож гибелта на 21-годишното момче.

Трагедията стана на 28 септември на ул. “Панайот Волов “ в кв. “Запад “ в града, когато 18-годишният някогашен ученик на Професионалната гимназия по механо и електротехника Никола Райчев пресрещна Ангел Здравков и 23-годишната Дарина Бързакова. Нищо неподозиращият Ангел бе намушкан два пъти от Никола с нож и издъхна от кръвозагуба в колата за спешна помощ на път за локалната болница. В памет на Ангел продължава благотворителна акция по кръводаряване, която се организира в регионалната държавна болница в Пазарджик. Досега в нея се включиха над 20 души и с тяхното кръводаряване се оказва помощ на доста хора, които незабавно се нуждаят от кръвопреливане. Акцията продължава до 10 ноември.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР