За промяна е важна готовността да поемете отговорност за всичко,

...
За промяна е важна готовността да поемете отговорност за всичко,
Коментари Харесай

Само вие сте причината за това, което се случва с вас…

 За смяна е значима готовността да поемете отговорност за всичко, което вършиме в си: без значение дали е завист, наслада, положително или неприятно, пъкъл и парадайс. Когато разберете, че точно вие сте повода за това, което ви се случва, когато тази отговорност се осъзнае и одобри – мислите стартират да се трансформират. Бъдете открити за нови благоприятни условия!

Ето и една популярна алегория.

Един човек пътешествал и внезапно попаднал в парадайса.

В Индия концепцията за рай  е дърво за осъществяване на желанията. Щом някой седне под такова дърво, всяко предпочитание незабавно се извършва. Няма закъснение, няма времева разлика сред желанието и реализирането на мечтаното.

Този човек бил изтощен и си лежащ под такова дърво за осъществяване на желанията. Когато се събудил, почувствал мощен апетит и си помислил:

– Гладен съм. Бих желал да си взема храна отнякъде.

И незабавно храната се появила от нищото. Директно изплувала от въздуха, доста вкусна храна. Той бил толкоз гладен, че не се замислил от кое място идва тя (когато си гладен, не се колебаеш). Той незабавно почнал да яде, а храната била толкоз вкусна…

После, когато гладът му отминал, той се огледал. Сега се почувствал задоволен. Но се появила друга мисъл:

-Ако имаше и нещо за пиянство в този момент..

В парадайса няма забрани; незабавно се появило хубаво вино.

Лежейки в сянката на дървото и умерено пиейки вино, наслаждавайки се на прохладния ветрец на парадайса, той почнал да се чуди:

– Какво става? Какво се случва? Може би дремя? Или тук има призраци, които се майтапят с мен?

И призраците се появили. Били ужасни, жестоки и отвратителни – тъкмо по този начин, както той си ги представял.

Треперейки той си помислил:

-Сега те несъмнено ще ме убият.

И го умъртвили.

Тази алегория има голямо значение и необикновен смисъл.

Умът ви е дървото на задоволство на желанията и каквото и да си помислите, рано или късно ще се сбъдне.

Понякога интервалът от време е подобен, че изцяло забравяте, че нещо сте желали и не можете да се сетите по какъв начин всичко това е почнало. Но в случай че се вгледате малко по-дълбоко, ще откриете, че мислите ви основават вас и вашия живот. Те основават вашия парадайс, те основават вашия пъкъл. Те основават вашето страдалчество, те основават вашата наслада.

Те основават неприятното, основават положителното … Всеки тук е вълшебник, всеки самичък е Създателят на живота си. Всеки тъче магически свят към себе си … и тогава се оказва вързан. Паякът е заловен в личната си паяжина.

Никой не ви изтезава, с изключение на вие самите – себе си. И когато това се осъзнае, нещата стартират да се трансформират. Тогава можете да превърнете всичко в тъкмо противоположното, вие сте в положение да превърнете своя пъкъл в парадайс. Всичко е ваша отговорност.

И тогава пораждат нови благоприятни условия: в случай че към този момент сте подготвени, можете да спрете да създавате света. Няма нужда да създавате пъкъл или рай; въобще не е належащо да създавате. Създателят може да се отпусне и да изчезне. А изгубването на мозъка е молитва.

© Ошо

Божият проект е идеален за всеки човек

 

Още преди раждането Господ познава безусловно всеки и влага капацитет, блага и гении. В Него се съдържа идеалното и най-хубаво бъдеще. Но дали това ще се случи в живота, решава…

Цялата публикация

Хората са клонинги на Бог, единствено че с орязани благоприятни условия?

 

И сътвори Абсолютният Бог първоначално идеална Вселена и първобитни духове, чийто нехаен живот беше цялостно наслаждение. Първобитните духове получавали своето развиване вследствие на креативната активност на Абсолютния Бог…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР