За президента на Македония Георге Иванов не е приемливо решение

...
За президента на Македония Георге Иванов не е приемливо решение
Коментари Харесай

Македонският президент не приема ерга омнес за името и заплашва с вето

За президента на Македония Георге Иванов не е задоволително решение за името „ ерга омнес “ (за всеобща употреба) , оповестиха през вчерашния ден от президентството на страната, преди планувания среща с външния министър Никола Димитров, на която в действителност би трябвало да получи нова информация за договарянията с Гърция, предава македонската медия „ Независен “.
С това известие президентът на процедура афишира, че няма да поддържа съглашението, което съгласно рамката, контрактувана сред министрите Никола Димитров и Никос Коцияс, би трябвало да бъде признато име без квалифицирано болшинство в Народното събрание и ще има интернационален темперамент, както и възможните промени в конституцията, които ще трансформират името и за вътрешна приложимост.
Такова предизвестие се насочва преди да се види какво име стои на масата сред Македония и Гърция и което теоретично може да бъде задоволително за Македония, което прави този ход припрян и в ущърб на договарянията за името, съобщи Фокус.
„ Позицията на президента Иванов е кардинална и в това време съответствува с възгледите на всички предходни президенти на Република Македония. Той не приема решение на казуса с името за обща приложимост или „ ерга омнес “, написа в заявление на македонското президентство
В същото време от там осведомят, че президентът ще одобри външния министър Никола Димитров в околните дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР