За правилната подготовка за първите години на отглеждането на дете

...
За правилната подготовка за първите години на отглеждането на дете
Коментари Харесай

Умно бебе - всичко, което искате да знаете за него

За вярната подготовка за първите години на развъждането на дете и срещу някои необятно публикувани практики на наличен език, за първите стъпки на приключението родителство е книгата „ Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развиване ” от шефа и основен терапевт на профилираните детски логопедични кабинети „ Логопедика “ – Ива Александрова.

Наръчникът разкрива подробно всичко, обвързвано с бременността и все по-популярната „ пренатална стимулация ” – опитите за връзка и стимулация на бебето още в утробата посредством говорене, музика, диета и метод на живот.

В изданието има подробно изложение на умствено и двигателно развиване на бебето през първата година – с календар по месеци за това какво може да се чака като смяна в развиването на детето в този интервал и какви биха били аргументите за закъснение на развиването при такива. Практическите препоръки, свързани със симулирането на умственото развиване през втората и третата година на живота посредством игри, са подкрепени с резултати от научни проучвания.

Ива Александрова опровергава някои необятно публикувани практики като гледането на телевизия или записването на детето на разнообразни езикови курсове на най-ранна възраст, като дава примери от личната си процедура за изоставащи в развиването си деца – жертви на болните упоритости на родителите си или пък на тяхната незапознатост.

Продължава на страницата на Новите родители.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР