За пръв път протестиращ е прострелян, откакто започнаха демонстрациите в

...
За пръв път протестиращ е прострелян, откакто започнаха демонстрациите в
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци в Хонконг на празника на Китай, протестиращ е прострелян

За пръв път протестиращ е прострелян, откогато започнаха демонстрациите в Хонконг преди няколко месеца. Това се удостовери от източници на хонконгската полиция за няколко интернационалните издания.

Не се оповестяват детайлности за събитията, при които участник в продемократичните митинги е улучен в гръдния панер. Видео, снимано от студентски съюз и споделяно в обществените мрежи, обаче демонстрира дузина протестиращи с черни качулки, които хвърлят разнообразни предмети по група служители на реда, които ги преследват. В един миг един от служителите на реда е заобиколен от стачкуващите. Той вади револвер и го насочва към групата. Чува се изстрел и един от протестиращите пада на улицата, а другите се разбягват, съобщи " Асошиейтед прес ". Според здравните управляващи на мегаполиса раненият е в сериозно положение, добавя " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Очакваше се днешните демонстрации да привлекат хиляди поданици на Хонконг поради символичната дата - 70 години от основаването на комунистическата Китайска национална република.

Би Би Си оповестява, че демонстрациите са обхванали няколко региона на мегаполиса, в това число финансовия му център. Карта, оповестена на уеб страницата на английската социална медия, сочи, че те са обхванали както Новите територии на Хонконг (които имат сухоземна граница с " континентален Китай " ), по този начин и самия остров Хонконг.

Барикади, пожари и щета на имущество в засегнатите региони бележат дейностите на протестиращите, а полицията се е пробвала да ги разпръсне със сълзотворен газ, гумени патрони и водни оръдия. Отговорът на стачкуващите съгласно Би Би Си е да употребяват всевъзможни средства, с цел да осуетят проектите на силите на реда - даже бобени зърна по земята, на които преследвачите им моат да се подхлъзнат.

Хонконгската полиция оповестява за ранени служители на реда, които са били замеряни с корозивни течности. Арестуваните са минимум 96 души. Ранените са над 50, на възраст от 11 до 75 души.

Европейският съюз прикани през днешния ден за понижаване на напрежението и за въздържаност в Хонконг, съобщи " Франс прес ". Диалогът, сдържаността и намаляването на напрежението са единственият метод да се реализира прогрес в Хонконг, съобщи представител на Еврокомисията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР