За пръв път от Корейската война през 1963 г. севернокорейски

...
За пръв път от Корейската война през 1963 г. севернокорейски
Коментари Харесай

Ким Чен-ун прекрачи границата с Южна Корея и обяви, че започва "нова история на мира"

За пръв път от Корейската война през 1963 година севернокорейски водач пресече границата с Южна Корея. Това направи Ким Чен-ун, като прекрачи демаркационната линия за среща с южнокорейския президент Мун Дже-ин в демилитаризираната зона сред двете страни.

Мун посрещна Ким за два кръга договаряния, които ще бъдат последвани от тържествена вечеря и на които двамата би трябвало да обсъдят опциите за мир и (в по-малка степен съгласно южнокорейския в. " Чосон илбо " ) общите стопански планове.

Историческото посещаване, планувано до последния подробност изненада и събралите се за срещата кореспонденти с непредвидена импровизация, когато след фотосите от южната страна на демаркационната линия двамата ненадейно пресякоха границата и се озоваха на севернокорейска територия.

" Днес сме на стартовата права, където се написа нова история на мира, просперитета и междукорейските връзки, " сподели Ким, преди двамата корейски водачи да стартират договаряния в граничното село Панмунджом. В първата част от срещата си с Мун Ким даже го предложения в Северна Корея, като сподели, че би бил благополучен да го посрещне в Пхенян.

Около 6 ч. българско време Ким и Мун сложиха завършек на тази част от диалозите и се разделиха, с цел да обядват, всеки от своята страна на демаркационната линия сред двете Кореи. Завръщането на севернокорейския водач беше в черна лимузина, заобиколена от бодигардове. Преди той да се отдръпна за малко в Северна Корея, се подписа в книга за посетители в Дома на мира, където беседва с Мун.

Преди втората част на срещата двамата трябваше да поседят дърво от южната страна на зоната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР