За потребителя цените имат все по-голямо значение, значително расте интересът

...
За потребителя цените имат все по-голямо значение, значително расте интересът
Коментари Харесай

Боян Георгиев, директор „Стоково снабдяване“ в „Лидл България“: Качеството продължава да е много важно за потребителя

За потребителя цените имат все по-голямо значение, доста пораства ползата му към стоките, които са с понижение. По-често се търсят огромни опаковки, които излизат по-изгодно на кг. За разлика от преди, когато хората най-вече пазариха по-рядко, само че повече – за целия седмичен пазар да вземем за пример, то през днешния ден наклонността, която следим измежду нашите клиенти, е да пазарят по-често и за по-малко. Така могат да се възползват от другите акции, които предлагаме. Въпреки растящото значение на цените обаче качеството продължава да е доста значимо за потребителя, даже повече от всеки път. Клиентите желаят да са сигурни, че ще са похарчили парите си рационално и против тях са получили най- положителното.

Забелязваме спад в потреблението на биопродуктите, което отдаваме главно на по-високите цени. Запазва се ползата към стоките от по-високия ценови клас, чиито консуматори по принцип не са чувствителни към цената. Няма спад и при артикули като високопротеинови храни, веган и други, свързани с по- характерни хранителни режими. Очевидно хората, които държат на здравословното хранене или съблюдават избран тип диета, не са склонни на компромис.

По отношение на нехранителните артикули нашите консуматори също подхождат по-внимателно. Повече обмислят по-скъпите и нишови артикули. За не толкоз скъпите артикули все по-важни стават характерностите и функционалностите, които клиентът получава за съответната цена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР