За последните 5 години количеството депонирани на регионалното сметище от

...
За последните 5 години количеството депонирани на регионалното сметище от
Коментари Харесай

Община Чипровци поема контрола над отпадъците

За последните 5 години количеството депонирани на районното бунище от Чипровци и селата боклуци са се нараснали с над 77 тона. През 2016 година боклуците са били 856.26 т, а през 2020 година стигат 933.28 т. Местната администрация се стреми към изцяло проведено сметосъбиране и сметоизвозване. Опразването на контейнерите става по график. Количеството разделно събрани хартия и картон, пластмасови и стъклени опаковки е съвсем непрекъснато сред 2016 и 2020 година През предходната година са изхвърлени в цветните контейнери 1440 т хартия, 1330 т пластмаса и метал, както и 2400 т стъкло.
На територията на община Чипровци няма настояща апаратура за отнасяне и депа за строителни боклуци, само че има остарели замърсявания, за които локалната администрация подхваща поетапно разчистване.
Намеренията на общината са до 2028 година да бъдат основани условия за понижаване количеството депонирани боклуци и да се усилят рециклираните. Създаване на условия за отнасяне на биоразградимте също е приоритет. Основните съставни елементи на Общинската стратегия за ръководство на отпадъците за интервала до 2028 година на първо място обрисуват вероятности и насоки за развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР