За последните 4 месеца се срещахме последователно с работници, профсъюзи,

...
За последните 4 месеца се срещахме последователно с работници, профсъюзи,
Коментари Харесай

Комитова: МРРБ ще се среща само със собствениците на пътните фирми

За последните 4 месеца се срещахме поредно с служащи, профсъюзи, и представители на браншовата камара „ Пътища “. Целта е да си уредим договорните връзки и да можем да продължим да работим, уточни на брифинг в Министерство на регионалното развитие министър Виолета Комитова след митинга и пътните строители по-рано денем.

Министерство на регионалното развитие взе решение да се организират срещи единствено със притежателите на компаниите, съобщи районният министър. Ние знаем кои са компаниите, само че не знаем кои са притежателите, посочи тя.



" Ние нямаме секрети, желаеме да водим открит разговор с тях. Смятам, че ще продължим диалога от идната седмица в този дух. Ще се срещаме единствено и само със притежатели на компании за споразумяване на наши договорни връзки ", съобщи Комитова.

" Имаме сведения от министерството на труда, че в строителния бранш няма съкратени служащи, няма хора без заплати. Запознали сме се с трудовото законодателство, в случай че една компания е затруднена финансово, работодателят е длъжен да заплаща до 60% от заплатите на своите служащи, само че не по-малко от минималната заплата. Пътните компании не са ощетени откъм заплати, считаме, че този митинг беше нагнетяване на напрежение към обществото ", добави районният министър.

Не знам защо беше днешният митинг, чувах музика, не разбрах защо стачкуват, помислих, че е пристигнал 9 септември, сподели още Комитова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР