За поредна вечер привърженици на опозицията в Беларус протестираха в

...
За поредна вечер привърженици на опозицията в Беларус протестираха в
Коментари Харесай

Нова вечер на протести в Беларус, увеличават се стачкуващите |

За поредна вечер последователи на опозицията в Беларус стачкуваха в Минск против президента Александър Лукашенко, скандирайки " Върви си! ", съобщи Франс прес. Оценките за това какъв брой души са излезли в Минск довечера разнообразни и доближават до 400 000 души.

Демонстранти, събрали се пред един от пандизите в града, скандираха също по този начин и имената на хора, които дефинират като политически пандизчии и настояха за тяхното освобождение. Те показаха и поддръжка за Павел Латушко, някогашен министър на културата и началник на Държавния научен спектакъл, който бе уволнен през днешния ден, тъй като призовал за нови избори и за отдръпването на Лукашенко. Според локални медии членове на театралната натрупа също са подали оставка.

В редица предприятия в страната и в жизненоважни браншове на беларуската стопанска система има митинги и стачки.
Стачки засегнаха и завода за трактори МТЗ, изнасящ продукция за всички страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики и трансформирал се в горделивост за Беларус, както и беларуската компания за изкуствени торове Беларускалий.

Най-големият нефтопреработвателен цех на Беларус Нафтан също изрази съмнение към Лукашенко, съобщи ТАСС. " Ние желаеме оставката на Лукашенко от президентския пост във връзка със загуба на доверие ", съобщи Олга Бритикова, шеф на отдела за реализация на нефтопродукцията на завода.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР