За поредна година ПГЕХТ Проф. Асен Златаров“ се включва в

...
За поредна година ПГЕХТ Проф. Асен Златаров“ се включва в
Коментари Харесай

ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се включи в благотворителна инициатива в подкрепа на дете в нужда

За поредна година ПГЕХТ „ Проф. Асен Златаров “ се включва в благотворителна самодейност в поддръжка на дете в потребност. Училището въодушевява и образова децата да бъдат съпричастни, да търсят и да намират доброволчески дела, да основават планове за тях и да ги осъществят. Със взаимната си работа потвърждаваме, че благотворителността е метод на мислене и метод на живот. Гимназията е просперираща, тъй като учителите са преподаватели, другари и съветници. Обучаваме нашите ученици освен за бъдещите им специалности, само че и ги възпитаваме като дейни жители с блестящо изразени позиции. Учениците имат опция да вземат присъединяване в редица одобрени интернационалните планове, допринасящи за възстановяване на качеството на професионалното обучение, в които да доразвиват знанията, уменията и компетентностите си.

Тази коледа взаимните ни старания ще бъдат ориентирани към набиране на средства за лекуването на Вяра Баракова, която е ученичка в гимназията.

За нежните си 16 години Вяра е претърпяла доста компликации и болежка. Тя страда от рядкото генетично заболяване Таласемия майор ( болест на Кулей), при която костният мозък не създава здрави червени кръвни телца, с които да придвижва О2 до всички органи и те се унищожават. До момента е провеждана животоподдържаща терапия, която постоянно води до неразположения и рецесии.

За страдание в България лекуване на този стадий е невероятно. В Германия има клиника, в която се практикува генна терапия (Университетска клиника в Хайделберг), наложителна за лекуването на Вяра.

Необходима е първична сума за проучвания, проби и съвещания със експерти, които ще обезпечат опция за следващо лекуване. За задачата е нужна сумата от 20000 евро, която е непостижима за фамилията.

В ПГЕХТ „ Проф. Асен Златаров “ се организира акция за събиране на средства. Обучаващите се в гимназията, по самодейност на Ученическия съвет, проведоха работилница, в която всички искащи могат да се включат в изработването на коледна декорация, която ще бъде предлагана на благотворителен базар под надпис „ Да дадем религия на Вяра “. Инициативата ще бъде извършена от 20.12. до 23.12.2023 год. в учебното заведение, а средствата ще се преведат по дарителската сметка:

IBAN: BG88 UNCR 7000 1525 5139 94

BIC: UNCRBGSR

Получател: Вяра Стефанова Баракова

Община Плевен също поддържа идеята като провежда в зала „ Катя Попова “ на 18.12. и 19.12.2023 год. от 10:00 до 16:30 часа благотворителен коледен базар, с цел да може всеки искащ да помогне и да подари искрица вяра на Вяра.

Нека бъдем по-добри, тъй като дружно можем да дадем религия на Вяра!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР