Власти правят проверки рано сутринтаПалатките и караваните са забранени на

...
Власти правят проверки рано сутринтаПалатките и караваните са забранени на
Коментари Харесай

Гърция наказва със затвор и глоба за диво къмпингуване

Власти вършат инспекции рано сутринта
Палатките и караваните са неразрешени на плажове и в горски зони

Можете да резервирате място за отмора на специфична платформа

Свободното къмпингуване не е позволено в Гърция, като нарушителите се санкционират с санкция и вкарване зад решетките. Затова е целесъобразно туристите авансово да ревизират локалните закони и разпореждания в региона, в който считат да отседнат, с цел да се окажат в нарушаване на разпоредбите.

Според гръцкото законодателство е неразрешено слагането на палатки или паркиране на каравани в археологически обекти, плажове, горски зони и като цяло на публични места. Нарушителите могат да бъдат осъдени със задържане до шест месеца, с санкция от 300 евро до 3000 евро на човек или пък да им бъдат наложени и двете наказания дружно.

Ограничението за неразрешено свободно къмпингуване важи от изгрев до залез слънце и управляващите постоянно правят инспекции към 6,30-7,00 часа сутринта.

Властите предлагат на туристите да летуват в проведени къмпинги.

По публични данни в Гърция има 268 лицензирани къмпинга, оборудвани с тоалетни, бани, пространства за хигиенизиране, паркинги, магазини, таверни, кафенета, площадки за игра на деца, басейни. Всичко това е съчетано с прелестна природа, успокоение, чудни плажове със спасители и чиста морска вода.

Къмпингът е известен освен тъй като предлага нискобюджетни почивки, само че и тъй като дава повече независимост на придвижване, има спокойна и непринудена атмосфера и огромна доза равнодушие, което е главно условие, когато сме на отмора.

На платформата E-CAMPING.gr можете авансово да резервирате своето място за отмора.

Също е значимо да знаете, че е неразрешено да се пали огън отвън разрешените места, които са особено обозначени. Ако къмпингуващ бъде хванат да пали огън в горска околност или да замърсява предпазена зона от мрежата “Натура 2000 ", го заплашва присъда до пет години затвор, като полицията има право да арестува нарушителите на място.

Друга значима разпоредба, която туристите би трябвало да знаят, е, че замърсяването с боклуци на околната среда може да им коства санкция от 300 евро.

Освен това, според европейските разпореждания за персонални потребности, екскурзиант може да транспортира не повече от 10 литра гориво. По-големи количества се смятат за престъпление, целящо заобикаляне на заплащането на налог, като наказването е конфискуване на горивото и на транспортното средство, както и правосъдна отговорност за нарушителя.

За период от 60 дни
Отнемат книжката за хвърлен фас
Забранено е да спите с колата си



Нощуването в автомобил в Гърция може да ви вкара в ареста.

Важно предизвестие към пътуващите с автомобил пушачи - в Гърция хвърлянето на цигара от колата на пътя се санкционират с лишаване на шофьорска брошура за период от 60 дни. Нарушителите ще бъдат и санкционирани, като минималната глоба е 200 евро, само че размерът ѝ нараства според от риска, който създавате с изхвърлен пламнал фас.

С наближаването на летните отпуски не са малко тези, които ще изберат да трансфорат автомобила си в място за нощувка, пренебрегвайки възбраните и високите санкции.

Нощуването в транспортно средство е постоянно срещано събитие, изключително през лятото, защото не са малко тези, които избират къса почивка, без да се ангажират с резервации на хотел.

Гръцките управляващи започнаха да постановат санкции на туристи, които спят в колите си, спрени на плажове или на паркинги. В колата си можете да нощувате единствено, в случай че тя е паркирана в къмпинг. Правилото важи и за кемпери.

Задължително е да намерите за транспортното си средство някоя от зоните за отмора, основани за нощувка. В противоположен случай може да се озовете в ареста. Освен това ще бъдете осъдени и с санкция, която се постанова от служителите на реда на място. Минималният ѝ размер е 300 евро, като може да доближи до 3000 евро.

Наказва се и претоварването на транспортното средство
С 80 евро олекват водачи при липса на пожарогасител
Устройствата би трябвало да разполагат с документ



При липса на пожарогасител в автомобила, лидерът се глобява с 80 евро.

С санкция от 80 евро е застрашен всеки водач по гръцките пътища, в случай че не разполага със наложителния пожарогасител в автомобила си.

Съгласно гръцкото законодателството, годишната поддръжка на пожарогасител се прави от лицензирана компания и всеки пожарогасител би трябвало да разполага с подобен документ или стикер при инспекция.

Пожарогасителният потенциал би трябвало да бъде минимум 8A-34B-C, тъй че водачът да може дейно да загаси пламнали твърди, течни и газообразни горива. Тази гасителна дарба се реализира от праховия пожарогасител от 2 кг за водачи фенове.

За професионалните шо­­фьори на камиони са нужни два броя прахови пожарогасители по 6 кг.

Запалимите материали, като гориво, масла, пластмаси и гуми, предизвикват бързо разпространяване на огъня, създавайки съществени опасности както за пасажерите, по този начин и за другите участници в придвижването.

Претоварването на автомобила с пасажери над допустимия брой също се санкционира с 80 евро санкция в Гърция. Регистрационният ваучър на всяко транспортно средство показва какъв брой пасажери могат да бъдат превозени. Превишаването на този брой води до налагане на глоба.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР