TikTok започвадаотбелязва съдържание,генерираноот изкуствен интелект, в опит да се справи

...
TikTok започвадаотбелязва съдържание,генерираноот изкуствен интелект, в опит да се справи
Коментари Харесай

TikTok ще отбелязва снимки и видеа, генерирани от AI

TikTok започвадаотбелязва наличие,генерираноот изкуствен интелект, в опит да се оправи с вълната от дезинформация в платформата. Социалната мрежа ще вкара " идентификатор за наличие " - дигитален воден знак, койтоописва по какъв начин и по какъв метод са основани и редактирани изображенията.

Учени настояват, че генерирано от AI съдържаниеможе да се използвазаразпространяванена дезинформацияпо време наизборите в Съединени американски щати през ноември. TikTokе измежду група от 20 софтуерни компании, които по-рано тази година подписаха съглашение, което ги задължава даограничат ниватана дезинформация по време на изборите.

Гугъл и Meta също обявиха, че възнамеряват да употребяват идентификаториза наличие.

За да работи системата, производителят на генериращия AI инструмент, употребен за основаване на наличие, и платформата, употребена за разпространяване на наличието,трябва взаимно да се съгласят да употребяват индустриалния стандарт.

Ако човек употребява инструмента Dall-E на OpenAI, с цел да генерира да вземем за пример изображение, OpenAI прикрепя воден знак към полученото изображение. Ако това маркирано изображение бъде качено в TikTok,то автоматизирано ще бъде обозначено като генерирано отизкуствен разсъдък.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР